Ako upratovať s radosťou

<strong>Ako upratovať s radosťou</strong>

Konečne sme sa dočkali sviežej jari a s ňou prišiel aj čas upratovania…

Čo prosím? Už zase?

Máte pocit, že ste sa ocitli v kolotoči neustáleho upratovania, a navyše to nie je nikde vidieť?

Nevešajte hlavu. Máme pre vás toľko vychytávok a pomocníkov, že vás od  tejto chvíle bude upratovanie už len baviť.

Plánujte

Nestresujte sa tým, že máte doma neporiadok. Nežijete predsa preto, aby ste upratovali, ale upratujete preto, aby ste žili. Rozhodne sa nesnažte upratať všetko naraz a počas jedného dňa. Upratujte efektívne. Ako? Upratujte postupne, kúsok po kúsku a rozdávajte úlohy aj ostatným. Myslite na to, že na upratovanie nie ste sama. Poverte úlohami všetkých členov v domácnosti. Je predsa skvelé, ak si po sebe každý umyje riad alebo si vo svojej izbe vyluxuje.

S efektívnym upratovaním vám pomôže upratovací plán. Medzi skvelé riešenie patrí, ak si na každý deň v týždni pridelíte jednu alebo dve činnosti. Jeden deň v týždni si potom vyhraďte na menej podstatné práce. Raz mesačne si podľa ročného obdobia vyberte takú činnosť, ktorú nemáte práve v obľube (napr. umývanie okien, upratovanie skríň a komôr, umývanie chladničky, vysávanie prachu a vytieranie za skriňami, apod.).

Plánujte si presný postup, poradie jednotlivých činností a toho sa držte.

5 dôležitých tipov

  • Ak sa chystáte na varenie, nepúšťajte sa predtým do upratovania kuchyne, ale upracte až po skončení varenia.
  • Prach utierajte až po vysávaní a zametaní. Vysávač alebo zmeták prach zvíri a až neskôr sa prachové čiastočky usadia na nábytku, záclonách apod.
  • To isté platí aj v prípade, že máte v miestnosti povesenú mokrú bielizeň. Mokrá bielizeň totiž veľmi ľahko absorbuje rozvírený prach.
  • Ak vylievate špinavú vodu do toalety alebo umývadla v kúpeľni, nechajte si upratovanie kúpeľne až nakoniec.
  • Vždy začínajte činnosťami, ktoré robia najväčší neporiadok a upratovanie zakončujte finálnymi prácami.

Upratovací pomocníci nadovšetko

Našli sme pre vás tých najdôležitejších pomocníkov, bez ktorých sa moderná domácnosť nezaobíde. Nájdete medzi nimi aj prístroje, ktoré vám ušetria nielen čas, ale vďaka šetrnej prevádzke aj energiu a tým tiež peniaze.

Teraz, keď ste sa konečne zbavili upratovacieho stresu a pozvali na prácu pomocníkov, môžete si užiť jar v plnej krásne a pokoji.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.