Zimná relaxácia je dôležitá

Zimná relaxácia je dôležitá

Aj keď tento rok sa zima zatiaľ veľmi nepredviedla, biele Vianoce už neboli ani nepamätám a ako to tak vyzerá podľa predpovedí, žiadny sneh a mráz nás už ani nečaká, rovnako nás v tomto období najviac lákajú naše domovy. V zime viac než inokedy oceníme útulnosť a tepelnú pohodu našich obývačiek. O hrejivých interiéroch som písala minule, dnes som sa sústredila na produkty a pomôcky, ktoré Vám spríjemnia a zefektívnia odpočinok. Mám totiž pocit, že v zime je potreba relaxácie viac než inokedy.

Keď sa povie odpočinok, čo si predstavíte ako prvé? U mňa to je jasné, mne ihneď naskočí kreslo alebo pohovka s vankúšom a dekou. Vankúše, vankúšiky, podušky, to sú pre mňa úplne nevyhnutní parťáci pre kvalitný odpočinok a príjemnú relaxáciu. Vybrala som pre Vás svoje najobľúbenejšie kúsky, bez ktorých si chvíle pohody neviem vôbec predstaviť. Trebárs Vás tiež zaujmú.

Keď celý deň pracujem za počítačom, cítim veľké napätie v oblasti šije, krku a ramien. Výbornú „prvú pomoc“ a veľmi rýchlu úľavu mi často poskytuje šijový relaxačný a masážny vankúšik.  Pracuje na tužkové batérie a je plynule nastaviteľný pre intervalové a kontinuálne masáže v troch intenzitách.

Pri dlhšom sedení v kresle zase používam plyšový bedrový vankúšik, ktorý optimálne podopiera bedrovú chrbticu a tiež výrazne uvoľňuje medzistavcové platničky. A vďaka svojmu kvalitnému hrejivému materiálu prispieva k uvoľneniu navyše aj tepelným efektom.

K domácej relaxácii určite patrí aj plná vaňa krásne teplej vody s obľúbenou penou, soľou či olejom. Aby bol Váš kúpeľ skutočne dokonalý, vyskúšajte mäkko polstrovaný chrbtový vankúš s krčným valčekom. Vankúš je z vodopriepustného a rýchloschnúceho materiálu, ktorý sa navyše optimálne prispôsobí Vášmu telu. Vďaka prísavkám drží pevne na svojom mieste a Vy si tak môžete užívať skutočne komfortný a blahodarný kúpeľ.

A teraz tu mám niečo pre tých, ktorých trápia boľavé kolená. Sama som to tiež zažila, po úraze kolena, keď ma bolesť často budila zo spania. Cez deň si človek na určité pohyby dá pozor, ale v spánku to proste neustrážite. Ortopedický vankúšik medzi kolená je určený predovšetkým pre tých, ktorí spia na boku. Uľaví sa nielen kolenám, ktoré sa tým pádom o seba neopierajú, ale aj celej chrbtici. Určite to vyskúšajte! 

Báječným pomocníkom pre unavené nohy je tiež relaxačná podnožka. Vďaka nej si naozaj skvele odpočiniete predovšetkým, ak ste na nohách celý deň. Podnožka sa úplne prispôsobí Vašim potrebám a poskytne Vám príjemné pohodlie. Je totiž nastaviteľná na výšku a môžete si dokonca regulovať aj sklon.

A pretože veľa ľudí relaxuje mimo iného aj čítaním, lúštením krížoviek alebo ručnými prácami, je mojím posledným tipom flexibilná stojacia lampa s LED osvetlením a extra veľkým zväčšovacím sklom. Táto originálna stojacia lupa je obohatená i o praktickú rukoväť, vďaka ktorej ju možno nastaviť úplne podľa potreby. Uvidíte skvele aj na tie najmenšie detaily, a pritom budete mať obe ruky voľné.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.