Rozsvieťte zimné večery

Rozsvieťte zimné večery

Aj keď by sa od zimného slnovratu 21. 12. dni mali predlžovať, zatiaľ to ešte nie je tak zrejmé. Posuny totiž prebiehajú doslova po minútach. Teda aj keď je všetko na dobrej ceste, večery sú ešte stále veľmi dlhé kvôli skorému stmievaniu. Ale s tým sa určite dá niečo urobiť. Vneste do svojich domovov viac svetla, ktoré môže byť pokojne aj umelé, pretože aj to Vám podľa najnovších výskumov dokáže preukázateľne zlepšiť náladu. A samozrejme v mnohých prípadoch aj vylepšiť interiér. Prečítajte si, ako na to!

Január a vôbec celé zimné obdobie je časom, kedy sa viac než inokedy tešíme po náročnom pracovnom dni domov. Sme unavení z večnej tmy, do ktorej vstávame a za ktorej sa vraciame do svojich domovov. Tešíme sa na odpočinok, na svojich blízkych, ale tiež na dobré jedlo. Skrátka na hrejivú náruč domova.

Aby ste sa za zimných večerov doma cítili skutočne dobre a príjemne zrelaxovali do ďalšieho dňa, odporúča sa mimo iné nešetriť svetlom. Jeho vysoko pozitívny vplyv na človeka je vedecky preukázaný. Výskumníci z torontskej univerzity zistili, že svetlo zlepšuje náladu, zvyšuje fyzickú aj psychickú zdatnosť a skvalitňuje tak nielen dobu bdelosti, ale napodiv aj spánok.

Zo širokej ponuky svietnikov na klasické sviečky som vybrala tento umelecky modelovaný kvet z keramiky. Môžete do neho dať ako čajovú, tak vysokú sviečku a výsledok bude vždy dokonalý. Krásny a elegantný bytový doplnok bude nenápadne osvetľovať menší stôl alebo komodu.

V posledných rokoch sa v oblasti osvetľovacích produktov dostali do popredia záujmu zdroje LED. Tieto nízkoenergetické diódy sú nielen úsporné, ale dokážu vydávať svetlo rôznych farieb. Už dávno nie je pravdou, že svetlo vydávané „ledkami“ je biele a tým pádom neútulné. Vyskúšajte tieto noblesné stolné sviečky so stojanom, ktoré Vám doma v okamihu vyčarujú štýlovú atmosféru.

A čo potom exkluzívna ligotavá sklenená lampička, ktorá bude rovnako ako vyššie uvedené sviečky skvele pôsobiť v páre. Každú miestnosť zaleje príjemným zlatým svetlom a Vám aj Vašim hosťom dodá slávnostnú náladu. V podobnom štýle je tiež ďalšia luxusná lampička, ktorej svetlo vďaka špeciálnej úprave tienidla vyzerá, akoby prúdilo cez zlato sfarbené pierka. Preto bude ideálna do obývacej izby alebo do spálne ako príjemne náladové osvetlenie.

Síce už je po Vianociach, ale mnoho z nás doma ešte vianočnú výzdobu neodložilo. Ja som si zadovážila veľmi originálnu súpravu LED dekorácií – ide o záclonu, obrus a obliečku na vankúš. Všetky tri diely spolu perfektne ladia a každej izbe dodajú teplé a útulné svetlo. Môžete ich zapnúť oddelene, alebo si možno objednať jeden diaľkový ovládač pre všetky tri.

Aby sme nezabudli na vstupné priestory a vchod do domu či chalupy, odporučila by som Vám solárnu nástennú lampu s pohybovým senzorom. Tá sa cez deň nabíja a ukladá energii, aby sa večer rozsvietila a dodala bezpečie aj v noci. Vďaka tejto lampe už nebudete nikdy chodiť vonku potme a navyše môže odradiť aj prípadných zlodejov.

Na záver mám pre vás skutočnú lahôdku. Pôsobivý obraz s motívom zasneženej dediny v svetle lámp má ešte originálnu vychytávku – detektor pohybu, ktorý spúšťa krásnu vianočnú melódiu. Je samozrejmé, že ide o sezónnu dekoráciu, ale verte, že skutočne poteší a pobaví nielen Vás a Vašu rodinu, ale aj Vaše návštevy. Melódiu možno pochopiteľne vypnúť, takže po Vianociach sa už môžete kochať len svetelným efektom.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.