Prechádzky v novembri

Prechádzky v novembri

Po teplom októbri tu máme o niečo chladnejší november. A počasie nám skutočne dokazuje, že sa pomaly a isto blíži zima. Chladné hmlisté rána, skoré stmievanie a ďaleko menšia chuť pobývať vonku, to sú typické znaky pozvoľného nástupu zimy. Ale ak máte jeseň radi rovnako ako ja, potom určite neodoláte ani v novembri prechádzkam v prírode a o to viac sa potom budete tešiť domov, do tepla, k šálke dobrého čaju. Mám pre Vás pár tipov, čo si vonku užiť a ako sa na novembrové vychádzky vybaviť.

Aj november totiž môže byť krásnym obdobím, samozrejme hlavne keď ste milovníci jesene tak ako ja. Zo stromov opadávajú posledné farebné listy a nastáva obdobie vegetačného pokoja. Odlietajú posledné sťahovavé vtáky a príroda sa pomaly chystá k zimnému spánku.

Zazimovávame záhrady a podobne postupujú i lesníci. Starajú sa o sadenice stromov, opravujú ploty, krmelce, vtačie búdky. V lesných škôlkach prerezávajú porasty a pripravuje sa výber vianočných stromčekov.

Chodiť teraz, v novembri, krajinou chystajúcou sa k zimnému odpočinku, to je niečo, čo si nikdy nenechám ujsť. Na kolobehu prírody je vždycky niečo upokojujúce. Chladné počasie a svieži vietor skvele prekrví celé telo a veľmi zaujímavé je tiež už spomínané tešenie sa domov na horúci čaj a zaslúžený odpočinok.

Na tieto novembrové prechádzky je však potreba sa tiež zodpovedne pripraviť. Počasie nás môže prekvapiť a pocitová teplota býva napríklad pri vlhkom a veternom počasí ešte omnoho nižšia ako skutočná.

Hlavné teda je dobre sa obliecť. Už Vám nebudú stačiť džínsy a tenisky. Pod nohavice bude lepšie natiahnuť termo legíny. Sú mimoriadne príjemné a hrejivé, majú veľmi pohodlný strih, ploché švy, pružný pás a mäkké lemy. Môžete ich využiť tiež ako lyžiarsku spodnú bielizeň.

Ak ešte nechcete vytiahnuť zimnú obuv, potom si určite vezmite termo ponožky, ktoré sa predávajú v súprave päť kusov. Skvele ochránia proti chladu a postarajú sa tak o Vaše zdravie. Majú mäkkú fleecovú podšívku, elastický lem a ploché švy pre pohodlie bez otlakov. Súprava obsahuje telové, čierne, námornícke modré, červené a zelené ponožky v jednotnej veľkosti pre ženy aj mužov.

Aj keď hrejivá zimná obuv, to je proste istota, ja som si obstarala zateplené nízke čižmy s kožušinovým lemom. Nie sú len praktické, ale sú aj dostatočne elegantné pre nosenie v meste. Veľkou výhodou je protišmyková profilovaná podrážka a pohodlný klinový asi štvorcentimetrový podpätok.

K vyššie uvedeným topánkam si rozhodne zaobstarajte farebne aj štýlovo zladenú súpravu čiapky a šálu. Čiapka má hebučkú fleecovú podšívku a je zdobená brošňou z pierok s ozdobnými korálikmi. Súpravu dopĺňa mäkký šál s dekoratívnymi strapcami.

A nezabudnite ani na tie časti tela, ktoré v chladnom počasí trpia najviac – tvár a ruky. Ošetrite ich krémom z bambuckého masla s hodnotnými olejmi a vitamínmi. Tento vysoko kvalitný krém je optimálnou starostlivosťou o suchú pokožku. Poskytuje vysokú úroveň hydratácie, regeneruje a upokojuje podráždené oblasti kože a zanecháva jemný, vláčny pocit.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.