Čo tak dať si špenát?

<strong>Čo tak dať si špenát?</strong>

Jar žiari veselými farbami, ale najviac sviežou a šťavnatou zelenou v mnohých odtieňoch. Dostať ju na tanier bude jednoduché.

Máme pre vás báječný recept, v ktorom je zelená farba hojne zastúpená, a navyše je náramne chutný.

Co by ste povedali na lahodnú špenátovú roládu? Že nie ste proti? Tak poďme na to:

Na cesto budete potrebovať:

  • 400 g čerstvého listového špenátu
  • 5 žĺtkov
  • 50 g mäkkého smotanového syra
  • 1 zarovnaná kávová lyžička soli
  • 3 zarovnané polievkové lyžice hladkej múky
  • 1 zarovnaná kávová lyžička kypriaceho prášku
  • 5 ks ušľahaných bielkov

Na náplň:

  • 1 balenie Crème fraîche alebo kyslú smotanu
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • 1 zarovnaná kávová lyžička soli
  • 1 zarovnaná polievková lyžica tymianu
  • 20 g strúhaného parmazánu
  • 12 ks sušených paradajok

Príprava:

Špenát sparíme horúcou vodou (po dobu 2 minút). Hneď potom ho scedíme a vytlačíme z neho vodu. V mise zmiešame špenát so žĺtkami, smotanovým syrom, soľou, múkou a kypriacim práškom. Všetky suroviny v mise rozmixujeme ponorným mixérom. Bielky v inej mise vyšľaháme ručným šľahačom na najvyšší stupeň, aby boli tuhé a zľahka vmiešané do špenátovej zmesi. Vzniknuté cesto rozotrieme rovnomerne na plech (30x 40 cm), ktorý sme predtým vyložili papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 15 minút.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušnú rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: 180 °C

Upečený plát preklopíme na ďalší papier na pečenie, ktorý sme posypali parmazánom. Z plátu stiahneme papier, na ktorom sa piekol a necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme náplň z Crème fraîche alebo kyslej smotany, s cesnakom, soľou a tymianom.

Vychladnutý plát potrieme náplňou, pokladieme nakrájanými sušenými paradajkami a zarolujeme. Roládu dáme stuhnúť do chladničky najmenej na 2 hodiny.

Čo pri pečení rozhodne využijete

Náš skvelý e-shop má pre pečenie mnoho pomocníkov. Vybrali sme pre vás tie, ktoré k dnešnému pečeniu rozhodne využijete

S našimi pomocníkmi sa to rozhodne lepšie pečie alebo varí. Uľahčí vám nielen prácu, ale tiež ušetrí veľa času aj energie.

Prajeme vám dobrú chuť.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.