Vychytávky pre prípravu vianočného pečiva

Vychytávky pre prípravu vianočného pečiva

Máme tu druhý adventný víkend a to je najvyšší čas začať s pečením. Perníky už máte asi za sebou, tie musia ležať dlhšie, ale ešte nás čakajú rožteky, linecké a mnoho ďalších druhov. A to nehovorím o nepečenom, to sa bude stíhať asi až týždeň pred Vianocami. Výborné cestá podľa dlhoročných preverených rodinných receptov si musíte urobiť sami, ale ja Vám môžem pomôcť s ďalšími krokmi. Našla som pár skutočne úžasných vychytávok, ktoré pečenie vianočného pečiva skutočne veľmi uľahčia.

Ja osobne sa najviac „nadriem“ pri rožtekoch. Je to vianočné pečivo, na ktoré som doteraz nevidela žiadnu možnosť uľahčenia ručnej práce. Keď som teda objavila tento úžasný plech na vanilkové rožteky, skutočne som zajasala. Koniec príliš veľkých, malých, tučných, tenkých, skrátka nerovnomerných kúskov! Už žiadne rolovanie, vykrajovanie a prácne modelovanie. Cesto jednoducho rozotriete špeciálnou stierkou a rožteky sa vytvoria samy, jeden ako druhý. Naraz urobíte v tomto plechu s nepriľnavou úpravou 42 vanilkových rožtekov ako maľovaných. Praktická stierka je súčasťou dodávky.

Ďalšou skvelou vychytávkou je striekačka na cesto, vďaka ktorej ľahko vytvoríte dekoratívne tvary, ktoré potom následne dozdobíte napr. čiastočným namočením v čokoláde apod. S týmto pomocníkom môžete tiež korunovať svoje dezerty krémami a šľahačkou v ozdobných tvaroch. Striekačka je práve tak mnohostranná ako ľahko ovládateľná a bude veľkou pomocou pre Vaše vianočné pečenie. K samotnej striekačke dostanete ešte 24 rôznych nadstavcov, 20 na vianočné pečivo a 4 dýzy na cesto, krémy či šľahačku.

Určite doma vlastníte rôzne formičky na linecké vianočné pečivo. Ja som pre Vás našla báječnú formu, ktorá obsahuje 24 rôznych motívov v rozličných veľkostiach. Najlepšie na nej je, že vykrojíte všetko naraz a tým ušetríte veľa času. Ak tento proces zvládnete z jednej dávky cesta dvakrát za sebou, získate tak 48 rovnakých kúskov, ktoré postačí už len zlepiť Vašou obľúbenou marmeládou. Forma má praktické uchá a veľmi ľahko a jednoducho sa čistí.

Ak ste milovníci tradičného vzhľadu zlepovaných lineckých sušienok, potom tu mám krásne klasické formičky aj pre Vás. Originálna súprava formičiek s tromi rôznymi motívmi je navrhnutá tak, aby ste uprostred pečiva videli druh marmelády, ktorým je slepené. Malé okienko v tvare kolieska, srdiečka či hviezdičky Vám hneď prezradí, či je pečivo spojené ríbezľovou, višňovou alebo marhuľovou 😊

Upečte si jednoducho aj lahodné škoricové hviezdičky s bielou polevou. S formou na pečenie na 36 kúskov Vám to pôjde raz dva. Naplňte spodnú formu cestom, položte na ňu podložku na vykrajovanie a rozotrite sneh z bielkov.  S takto naplnenými formami rýchlo do rúry a za chvíľu máte nový skvelý druh vianočného pečiva. Forma je opatrená nepriľnavou vrstvou a vďaka tomu možno hviezdičky veľmi ľahko vyklopiť. Tvarovo budú úplne dokonalé a skoro bez práce. Užite si vianočné pečenie novo s našimi senzačnými pomocníkmi!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.