Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu

Tipy na vianočné darčeky pre celú rodinu

Vianoce tu budú za menej než mesiac, ako ste na tom s nákupom darčekov? Ja zisťujem, že rok od roku začínam obdarovávanie svojich blízkych riešiť neskôr. Nikdy som nebola tým vzorným jedincom, ktorý  na Vianoce nakupuje už v januárových zľavách. Teda nie že by som bola úplný ignorant a hekticky potom nakupovala 23. 12. čo mi príde pod ruku. Občas si niečo zapíšem, ale skutočne nakupujem najskôr v novembri. A čím ďalej radšej to robím cez internet. Ak to máte podobne, mám pre Vás pár tipov.

Keď si stále lámete hlavu, čo nadeliť svojim blízkym k Vianociam, pripravila som pre Vás pár rád, ktoré by sa Vám mohli hodiť. Asi mi dáte za pravdu, že najlepšie a najjednoduchšie sa nakupuje pre deti. Roztomilý medvedík alebo bábika poteší chlapčekov aj dievčatká.

Ďaleko ťažšie je vymyslieť darček pre našich seniorov. Nepochybne aj Vaši rodičia či prarodičia stále opakujú, že oni už vlastne nič nepotrebujú, že majú všetko. Možno pochopiť, že nie každý dedko či babka túžia po novom oblečení alebo zariadení do bytu. Ale sú tu i drobnosti, ktoré im môžu výrazne pomôcť a skvalitniť každodenný život.

Napríklad otočná stolička do sprchy alebo vane, ktorá umožní starším ľuďom kvalitnú hygienu i v prípade, kedy nevydržia dlho stáť. Má stabilnú konštrukciu, je príjemne ľahká a protišmyková.  Výhodou je nastaviteľná výška v rozsahu 20 cm a otočné sedadlo.

Ďalším mojím tipom pre rodičov či prarodičov môže byť tiež praktický stojan na ovládače (a mobilné telefóny). Tiež sa Vám stáva, že sa svojim starčekom nemôžete dovolať a keď sa konečne plní obáv dovoláte, zistíte, že len nemohli nájsť telefón. Keď sa naučia ich vždy ukladať na jedno miesto napríklad na stolík k ovládačom na televíziu, ihneď to môže Vašu komunikáciu zlepšiť.

Podobnou vychytávkou pre starších členov rodiny sú aj rôzne puzdrá na lieky. Sú v elegantnom dizajne a môžu sa do nich pripraviť lieky na týždeň aj na dva. Veľmi praktický pomocník na doma aj na cesty. Pre každý deň sú k dispozícii štyri priehradky, záleží len na tom, ako často lieky berú a ako ich využijú. Ak liekov nie je toľko, možno využiť aj jednu priehradku na jeden deň a počet pripravených dávok sa tak zoštvornásobí. Bude to pohodlné aj pre Vás, pretože budete vedieť, že Vaši milí berú lieky tak, ako majú.

Aby sme nezabudli na mamičky, vybrala som krásnu zimnú čiapku Finny. Je k dispozícii v dvoch nádherných farbách, vínovej a pieskovej. Mimoriadne príjemný materiál podobný mohéru je doplnený metalickým vláknom, takže model pôsobí veľmi elegantne. Ozdobná aplikácia v tvare motýlika s trblietavými kamienkami je pomyselnou čerešničkou na torte a poslednou bodkou dokonale luxusného vzhľadu. 

Mojím posledným tipom je niečo pre oteckov. Mimoriadne praktickým darčekom môže byť súprava náradia v štýlovom kufríku v tvare motocykla. Obsahuje 22 dielov rôzneho náradia – šraubováky, bity, meter apod. Súčasťou sú tiež tri batérie typu LR44 do reflektora motorky, ktorý slúži ako originálne svietidlo.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.