Blíži sa advent, už máte výzdobu?

Blíži sa advent, už máte výzdobu?

Tiež máte pocit, že čas letí akosi stále rýchlejšie? Ešte sme ani poriadne neodložili letné oblečenie a nevytiahli zimné a za mesiac sú tu Vianoce! A adventné obdobie začína už budúci týždeň! Ja osobne mám tento čas veľmi rada, celkovo mám na všetkom najradšej to “tešenie sa”. Milujem vianočnú výzdobu, veľa svetiel a sviatočných symbolov ako sú žiarivé hviezdy, snehové vločky, voňavé vetvičky, farebné vence, svietiace reťaze a sviečky všetkých typov, farieb a vôní. Vybrala som pre Vás pár zaujímavých tipov.

Hneď prvý adventný víkend zavesím na okno tradičnú vianočnú hviezdu. Kúpila som si drevenú, ktorá sa vyznačuje dlhou životnosťou. Jej steny sú zdobené perforovaním v tvare malých hviezdičiek. Biele svetlo, ktoré vyžarujú LED diódy je veľmi príjemné a teplé. Ale najlepšie je na tejto dekorácii diaľkové ovládanie. Vďaka nemu na okne nevisia žiadne káble a prevádzka na batérie nevyžaduje výdavky na elektrinu. Hviezda má priemer 40 cm a je skladacia, takže po uložení šetrí miesto. Je dodávaná vrátane diaľkového ovládača a batérií potrebných k jej prevádzke.

Z podobného súdka, aspoň čo sa zdroja osvetlenia týka, je tento nádherný LED veniec z ihličia. Ide o starostlivú ručnú prácu, ktorej výsledkom je očarujúca bohatá dekorácia s vianočnými hviezdami, guličkami, bobuľami, borovicovými šiškami a štýlovou kockovanou mašľou. Celú túto kompozíciu potom rozžiari desať LED diód.

Možno tiež patríte k tým, ktorí bežne nepoužívajú obrusy. Naozaj sú dnes už menej obvyklé a často nechávame skôr vyniknúť krásu drevenej dosky stola, než aby sme ju niečím zakrývali. Avšak na Vianoce idú všetky zásady nabok. Tomuto krásnemu obrusu s idylicky rozsvietenou zimnou dedinkou s 3D efektom a poletujúcimi snehovými vločkami nemožno odolať. Je v neutrálnej a stále modernej béžovej farbe a môžete ho mať v dvoch veľkostiach.

Na krásne “oblečený” a prestretý stôl sa bude dokonale hodiť LED sklenená guľa s podobnou kulisou zasneženej dedinky. Sklo je nádherne spracované a vyzerá ako by bolo ozdobené ľadovými kvetmi. Odporúčam Vám objednať si rovno dva tieto “svietniky”, ich svetlo je príjemné a zároveň intenzívne, takže okrem krásnej atmosféry dokáže Vašu slávnostnú tabuľu aj kvalitne osvetliť.

Na záver by som Vám chcela odporučiť niečo pre deti. Moji synovia vždy s netrpezlivosťou očakávali advent, pretože sme zdobili okná svietiacimi atribútmi večernej oblohy. Akonáhle sa potom zotmelo, na skle sa rozžiarili hviezdy, mesiac a pôvabná vianočné kométa.

Tiež môj posledný tip bude pre deti. Veselý porcelánový hrnček s vianočnými motívmi, v ktorom bude chutiť voňavý čaj aj sladké kakao a k nemu roztomilý plyšový medvedík so šálom a čiapkou v typických vianočných farbách: červenej a zelenej. 

A čo Vy, ako ste na tom tento rok s vianočnou výzdobou? Máte radi dekorovanie svojich domovov alebo to považujete za zbytočné a domnievate sa, že sviatky si nosíme všetci skôr vnútri seba? Tešíme sa na Vaše názory!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.