Jarný šalát

Jarný šalát

Pochutnajte si na jari! Usaďte sa na svojej záhradke, terase či balkóne a pochutnajte si na sviežom jarnom šaláte. Práve na jar sa Vám budú hodiť vitamíny a minerály, ktoré ponúka čerstvá zelenina. Doplňte tento šalát čerstvým celozrnným pečivom a získate chutnú, ľahkú a zdravú večeru.

Na tento šalát budete potrebovať väčší zväzok reďkoviek, 10 prepeličích vajíčok (dnes sú už k dostaniu bez problémov v obchodných reťazcoch), 1 balenie rukoly a 1 balenie valeriánky. Na zálievku si potom pripravte 125 ml olivového oleja, 2 lyžice horčice (najlepšie hrubozrnnej), 1,5 lyžice medu a 1 lyžicu majonézy (možno vynechať alebo nahradiť jogurtom či kyslou smotanou).

Ako prvé si pripravte zálievku – všetko zľahka vyšľahajte v miske a uložte do chladničky. Prepeličie vajíčka uvarte natvrdo, doba varu je kratšia ako u klasických vajec cca 1,5 minúty. Po vychladnutí ich ošúpte a rozkrojte napoly. Reďkovky nakrájajte na tenké plátky. Rukolu a valeriánky opláchnite, jemne osušte a vložte do misky. Pridajte reďkovky a vajíčka a zalejte vychladeným dresingom.

Z akých surovín si pripravujete ľahkú jarnú večeru Vy?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.