Na cukrovinky jedine s pomocníkmi

<strong>Na cukrovinky jedine s pomocníkmi</strong>

Vianoce sú skoro za dverami alebo sa k nim aspoň blížia. Už len pár týždňov, ktoré utečú rýchlejšie, než by sme čakali a sú tu. Ibaže v tú chvíli už by sme my, gazdinky, mali mať všetko napečené.

Cestovný poriadok pre vianočné pečivo

Než sa pozrieme na skvelých pomocníkov na pečenie, mali by sme si, ako každý rok, ujasniť, ktoré druhy vianočného pečiva sa pečú medzi prvými a ktoré naopak stačí upiecť ako posledné.

Ideálnou dobou na pečenie sú víkendy a cestá môžete pripraviť už deň dopredu. Je dôležité, aby boli minimálne pár hodín uležané.

Ako prvé sa pečú 4 týždne pred Vianocami medovníčky. Je nutné, aby zmäkli. Kto by ich chcel chrúpať tvrdé? Budú tak mať dostatok času, aby sa rozležali a zmäkli.

Tri týždne pred Štedrým dňom sa venujte vanilkovým rožtekom, lineckému a medvedím labkám. Aj toto vianočné pečivo potrebuje dostatok času pre odležanie. Linecké pečivo však ešte nezlepujte, pretože potrebuje tiež svoj čas. Čerstvo upečené je krehké a má tendenciu sa lámať.

V druhom adventnom týždni je ideálna doba na plnenie cukroviniek. Patria medzi nich orechy a mnoho ďalších plnených druhov, medzi ktoré patria trebárs išelské tortičky alebo modlitbičky a mušličky.

Táto doba praje tiež zlepovaniu lineckého vianočného pečiva.

V týždni pred Vianocami sa vrhnite na cukrovinky s krémom a nepečené vianočné koláčiky. Teraz už nastala doba pre maslové a pudingové krémy. Že by sa snáď také koláčiky skazili, to sa nemusíte báť. Patria všade medzi najobľúbenejšie kúsky a Silvestra sa možno ani nedočká. Úplne zásadné však pre vianočné pečivo s krémovou náplňou je, uchovávať ho v chlade, aby vydržalo čo najdlhšie.

Len pár dní pred Vianocami môžete urobiť nepečené vianočné pečivo. Ak by ste ho robili skoro, zbytočne by vysychalo a strácalo tak na chuti aj kvalite.

Keď máte všetky koláčiky napečené, je čas pustiť sa do Vianočky. Tá k týmto sviatkom neodmysliteľne patrí, rovnako ako koláčiky.

Pomoc z Magnetu je tu

Aby vám išla práca pekne od ruky, vybrali sme pre vás pár pomocníkov, vďaka ktorým pečenie hravo zvládnete:



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.