Leto s domácou zmrzlinou

<strong>Leto s domácou zmrzlinou</strong>

Tohtoročné leto hrdo dokazuje, že má silu a predvádza plejádu horúcich dní. Práve slnečné dni zvyšujú spotrebu osviežujúcich nápojov a pokrmov.

Preto sme si pre vás pripravili výborný recept na domácu zmrzlinu, na prípravu ktorej nebudete potrebovať výrobník zmrzliny.

Jahodová zmrzlina

Na zmrzlinu budete potrebovať:

  • 200 g jahôd
  • 400 ml kyslej smotany
  • 100 ml Salka
  • 100 ml smotany na varenie
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice trstinového cukru

Postup prípravy:

  • Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte Salko, smotanu na varenie a kyslú smotanu
  • Z bielkov ušľahajte pevný sneh a vmiešajte ho do zmesi.
  • Odlejte trochu vzniknutej hmoty a pridajte väčšinu roztlačených jahôd.
  • Zvyšné jahody dajte stranou
  • Zmes s jahodami a zmes bez jahôd nalejte spoločne do misy a zľahka premiešajte. Tým vytvoríte farebnú kresbu.
  • Nakoniec pridajte zvyšok roztlačených jahôd a dajte do mrazničky.
  • Aby sa v zmrzline netvorili hrudky a kryštáliky ľadu, je nutné ju niekoľkokrát vybrať a premiešať, kým nezmrzne.
  • Miešanie je potrebné preto, aby sa v zmrzline netvorili hrudky a ľadové kryštáliky. Optimálny interval pre miešanie je po 45 minútach. Po 2 hodinách bude zmrzlina hotová.
  • Pred podávaním nechajte zmrzlinu cca 15 minút povoliť.

Ušľahať, rozmixovať a zmraziť

Zmrzliny sa dajú pripravovať rôzne, a preto pre vás máme pomocníkov na rôzne zmrzlinové recepty.

Na výrobu zmrzliny nájdete na internete mnoho receptov, tak prekvapte svojich blízkych každý deň inou, vlastnoručne vyrobenou.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.