Ako sa zabaviť s deťmi na jarnej záhrade?

<strong>Ako sa zabaviť s deťmi na jarnej záhrade?</strong>

Jar je tu, a to znamená jediné: Hurá von!

Nielen pre rodiny s deťmi začína pestré a radostné obdobie. Možno sa pýtate, ako deti vonku zabaviť? Ak máte hoc len malú záhradku, je to oveľa jednoduchšie.

S príchodom jari totiž volá každá záhradka o pomoc. Čo nevidieť v nej začne všetko pučať a kvitnúť, a než sa nazdáme, môžeme z nej mať džungľu, ktorá sa nie ľahko krotí. Deti zabavíme spoločnou prácou aj rôznymi hrami.

Aby sme sa ale na záhrade mohli hrať, je najprv nutné ju pripraviť na najkrajšie obdobie roka.

Komu sa nelení, tomu sa trávnik zelení

Pekný trávnik je pýchou každej záhrady. Celú zimu odpočíval a nie je zďaleka tak silný, ako by sa mohlo zdať. Vezmite zdatného pomocníka v podobe vertikutátoru , k tomu pomocníkov z radov detí a pustite sa do práce. Všetko zbytočné, čo vytvorilo cez zimu nepriepustnú vrstvu trávnej plsti musí preč. Vy môžete s vertikutátorom jazdiť po trávniku a deti môžu zhrabovať vyhrabaný materiál. Ak zistíte, že sa na trávniku po jazde vertikutátorom objavili holé miesta, osejte ich trávnym semenom. Uvidíte, ako ožije a v ďalších týždňoch začne sviežo zarastať zelenou trávou.

V náručí kvetín

Výsadba kvetín je ľahká, a dokonca aj rýchla. Neveríte? Vezmite si k ruke svojich malých záhradníkov a rozložte výsadbový pás so sirôtkami tam, kde budete chcieť, aby kvetiny rástli. Pás už stačí len trochu zasypať zeminou a pravidelne zalievať. Táto práca sa vám odmení krásnymi sirôtkami. Vysadiť môžete aj čierne sirôtky, ktoré sú v každej záhrade skutočná zaujímavosť.

Jednoduché sadenie vyžadujú sady kvetín v guliach. Sada ružových alebo modrých kvetov obsahuje gule, ktoré stačí len do polovice zatlačiť do zeminy a zaliať.

Z ďalších obľúbených kvetín môžete spoločne sadiť tiež blankytne modrú nezábudkou alebo kráľovsky modrého horca.

Ešte, než však začnete pracovať, nezabudnite na ochranný odev, najlepšie praktickú záhradnú zásteru, ktorá vám ponúkne mnoho vreciek na využitie. Zároveň sa vám bude hodiť skvelá záhradná stolička pre čo najjednoduchšiu prácu. Záhradné náčinie 7 v 1 zase dokáže uľahčiť mnoho záhradných úkonov.

Drobnosti, ktoré skrášlia každú záhradu

Deti milujú predovšetkým veselé záhradné dekorácie. Pomôžte im ich rozmiestniť na tie správne miesta v záhrade. Rodinka surikát je solárnou dekoráciou, ktorá cez deň zbiera energiu, aby mohla večer svietiť do tmy.

Záhony vyzerajú najlepšie, ak sú zakončené peknou obrubou. Báječne sa k takému kvetinovému záhonku hodí 10 ks solárnych obrubníkov, ktoré večer svietia do tmy. Už sa nemôže stáť, že si za tmy pošliapete krásne rozkvitnutý záhon. Sú ľahké a majú zápichy, preto ich inštaláciu môžete bez obáv zveriť deťom.

Vtáčie zázemie

Na každú záhradu patria vtáci. Ich prítomnosť robí každý náš pobyt v nej ešte veselší. Aby sa na našej záhrade vtáci zdržiavali, je potreba im pripraviť ten najlepší domov. Okrem stromov a kríkov sú to aj vtáčie búdky, ktoré zaistia, že sa práve na vašej záhrade bude pospevovať. Drevenú búdku pre vtáčiky umiestnite na kmeň stromu a potom už len čakajte, až sa počas jari operení speváčikovia objavia.

Okrem búdky môžete s deťmi na záhradu umiestniť aj veselé vtáčie kŕmidlo v tvare slnečnice, ktoré v lete môžete premeniť aj na vtáčie napájadlo.

Hry pre malých i veľkých

Na záhrade sa dá robiť mnoho zábavných činností. Vzhľadom k tomu, že jar je až teraz, nebude sa to týkať ešte kúpania alebo posedávania v mäkkej tráve.

Medzi ideálnu vonkajšiu zábavu na jar patria rôzne hádzacie hry. V našom e-shope ich máme hneď niekoľko.

Medzi tie najobľúbenejšie patria trebárs hádzacia hra s krúžkami, hra – hádzanie so sekerou, ktorá je úplne bezpečná a hádzanie krúžkov na čísla.

Uvedené hry však nemusíte hrať len na záhrade, ale kdekoľvek v príjemnom zákutí parku alebo na lúke za mestom.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.