Ako si urobiť kanceláriu doma

<strong>Ako si urobiť kanceláriu doma</strong>

Bez ohľadu na povolanie a množstvo času stráveného doma, potrebuje každý svoj pracovný kútik.

Mať doma kanceláriu neznamená vždy veľký priestor. Kanceláriu alebo pracovný kútik môžeme vytvoriť aj v minimalistickom duchu. Na čo by sme ale mali klásť dôraz, to je zohľadnenie funkčnosti takého priestoru. Tí, ktorí pracujú z domu uvítajú aj kvalitné dvere, ktoré udržia ticho, toľko potrebné pre sústredenie. Navyše pracujúcich jedincov odizoluje od ostatných členov  v domácnosti, a to práci len prospeje.

Ak nemáte možnosť obetovať na pracovný kútik uzatvorenú miestnosť, nesmúťte. Vytvorenie pracovného kútika môže byť jednoduché, aj keď vám chýba voľný priestor. Vhodných miest možno nájdete aj niekoľko, nech už je to pod schodiskom, v rohu obývačky alebo vo výklenku v kuchyni.

Ak ste skutočne nenašli vhodnejšie riešenie, skúste sa zamerať na spálňu. Tá síce slúži predovšetkým k odpočinku a nie je v nej miesto pre prácu a rušivé elementy, avšak aj tu to je možné. Využite tento priestor tak, aby bola vaša práca alebo home office čo najpríjemnejšia a aby nič nenarušovalo vašu spánkovú hygienu. Ak sa chystáte k spánku, nezabudnite vypnúť počítač a eliminujte škodlivé modré svetlo.

Keď ste už našli ten správny kútik, poďme sa spolu pozrieť do nášho obchodu. Nájdeme v ňom pre vás mnoho praktických i dekoratívnych predmetov, ktoré vám nový pracovný priestor spríjemnia.

Textil – pohodlie a funkčnosť

Bytový textil hrá v domovoch jednu z najdôležitejších rolí. Má schopnosť priestor zútulniť a k tomu byť aj praktický, ak ide napr. o závesy, koberce, prikrývky, podsedáky, vankúšiky atď.

Závesy vyzerajú skvele a k tomu majú dôležitú zatemňovaciu alebo tieniacu funkciu. Náš obchod ich ponúka hneď niekoľko:

Nie menej dôležité sú aj predložky a koberce. Nielenže prinesú miestnosti novú, komfortnú atmosféru, ale navyše plnia praktickú úlohu. Moderný koberec Rimini si vyberiete z dvoch veľkostí a rovnako tak zaujímavý koberec Kazak.

Aby bol tepelný komfort čo najlepší, je dôležité dbať na to, aby sme mali nohy v teple. S tým nám pomôžu mäkké a teplučké papuče Silvia alebo mimoriadne pohodlné a hrejivé papuče Simona.

Pri dlhom sedení nás môžu trápiť stuhnuté svaly na chrbte a za krkom. S tým ľahko pomôže  dlhá zahrievacia fľaša. Aby bolo sedenie čo najpohodlnejšie, posaďte sa do mäkkého. Čo trebárs vysoký vankúš na sedenie, pevný podsedák Mramor alebo mäkký polstrovaný vankúš?

Kabely a nabíjačky

V každej kancelárii alebo pracovnom kútiku sa nahromadí tiež mnoho káblov. Je náročné ich vôbec úhľadne zrovnať a mať o nich prehľad. Špirálový chránič káblov je skvelé riešenie, ako mať káble pohromade, a pritom ich ochrániť pred prachom a opotrebením. Všetky USB káble zase postráži 5-dielna súprava držiakov alebo súprava silikónových pásikov s magnetmi.

Pekný stôl vďaka poriadku

Každý pracovný stôl sa stretáva s množstvom papierov, dokumentov, časopisov apod. Ľahko ich uložíte do stohovateľných priehradiek, ktoré navyše ušetria mnoho miesta. Využijete tiež rôzne typy boxov, medzi ktoré patrí aj táto sada 2 boxov „Ruže“.

Aby ste stále nemuseli hľadať svoj mobilní telefón, jednoducho ho postavte do stojanu „Mačka“. V tomto držiaku ho už nikdy neprehliadnete. Tiež jeho nabíjanie bude ľahké, ak si obstaráte praktické puzdro.

Pracovný stôl si radi zvelebujeme aj osobnými a milými predmetmi a fotografiami svojich blízkych. Napríklad fotky si môžeme dať nielen do rámčekov, ale tiež do nápaditého stojana v tvare kancelárskej sponky. Rovnako tak ho využijeme aj na poznámky.

S kvetinami bude náš kútik ešte krajší. Postavte si do neho kvetinový aranžmán a hneď sa budete cítiť lepšie.

Každá omrvinka zo stola alebo z klávesnice vysaje malý, ale šikovný stolný vysávač. Jeho prevádzka je bezdrôtová a na jedno nabitie dokáže vysávať až 60 minút.

Kancelárska klíma

Aby sa vám dobre pracovalo, je dôležité mať tú správnu klímu.

Je malá, ale schopná. Reč je o mini-klimatizácii, ktorá disponuje až 3 stupňami chladenia.

Najčastejší pomocníci v horúcich dňoch sú ventilátory. Náš obchod ich ponúka hneď niekoľko. Ak máte vo svojej domácej kancelárii dostatok miesta, bude sa vám hodiť stojanový ventilátor s nastaviteľnou výškou alebo stolový ventilátor s rotáciou.

Ak trápi váš domov alebo kanceláriu suchý vzduch, máme pre vás ľahký tip, ako ho zvlhčiť. Difuzér Vivadia je na suchý vzduch odborník, obzvlášť, ak do neho pridáte navyše éterický olejček.

Posvieťte si na prácu

Pre každú kancelársku prácu potrebujeme dobré svetlo a dobrý zrak. Jasno na pracovný stôl vnesie dotyková lampa Crystal, ktorá ponúka 3 intenzity svetla.

Ak vám zrak už tak neslúži, máme pre vás riešenie v podobe transparentných dioptrických okuliarov. Tieto okuliare sú dokonalá alternatíva k multifokálnym. U týchto korekčných okuliarov si ľahko sami nastavíte presnú silu dioptrií (ostrosť), ktorú práve potrebujete a to od -6 do +3 dioptrií. Sú tak jednoduchým pomocníkom pre celú rodinu.

Ak ešte okuliare nepotrebujete, ale občas sa musíte pozrieť ešte bližšie, pomôže vám s tým lupa s LED osvetlením a 5násobným zväčšením.

Sedenie vs pohyb

Dlhé sedenie nie je zdravé, a preto by sme mali dbať na občasné pretiahnutie, prechádzku alebo cvičenie. Ak máte naozaj toľko práce, ktorá vám nedovolí vstať, našli sme pre vás doslova ideálnu pomôcku, ako podporiť žilový systém v nohách a chodidlách, bez toho aby ste museli vstať zo stoličky. Na nafukovacom trenažéri na podporu krvného obehu jednoducho nohami tlačíte vzduch z jednej komory do druhej. Táto skvelá pomôcka je ideálna aj pre dlhé cesty autom alebo lietadlom.

Z domácej kancelárie to tiež nebudete mať ďaleko k jazde na bicykli. Presnejšie – na rotopéd, ktorý je vybavený prehľadným LCD displejom, na ktorom s prehľadom uvidíte prejdenú vzdialenosť, presnú dobu jazdy, aktuálnu rýchlosť aj spálené kalórie.

Teraz už môžete svoj kútik len zvelebovať. Príjemné prostredie má priamy vplyv aj na prácu a je len na nás, ako sa v ňom budeme cítiť.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.