Pomocníci, ktorí myslia na prírodu aj vašu peňaženku

<strong>Pomocníci, ktorí myslia na prírodu aj vašu peňaženku</strong>

Aby bol váš život jednoduchší a bez zbytočných výdajov navyše, máme pre vás niekoľko zaujímavých tipov.

Čistota v domácnosti lacno, ľahko a ekologicky

Mať čistú domácnosť, zbavenú vírusov a baktérií, a to všetko bez použitia chemikálií? Je to možné, a dokonca veľmi ľahké. Parný čistič Clarsen šetrí nielen vašu peňaženku, ale tiež prírodu. Para s teplotou 105 °C dokáže zbaviť domácnosť špiny a nežiadúcich vírusov.

Na bežné čistenie a upratovanie domácnosti bez chemických prostriedkov sú vhodné aj čistiace špongie, ktoré zakúpite v sade 4 kusov. Odstraňujú nečistoty zo všetkých povrchov bez použitia čistiacich prípravkov, a zároveň šetria životné prostredie.

Bez použitia môžete ľahko vyčistiť aj zanesené potrubie. Čistič odpadov je dokonca oveľa efektívnejší, než chemické prostriedky. Je vybavený ventilom na spätný chod a vhodný pre všetky typy vodovodných kohútikov.

Udržte teplo na uzde

Vzhľadom k prudko rastúcim nákladom na vykurovanie je veľmi dôležité udržať teplo doma a nepúšťať ho oknami alebo dverami von. Teplo, ktoré uteká pod dverami zastavíte tesnením proti prievanu. Veľmi jednoducho ho zasuniete pod dverami a zaistíte tak, že dovnútra neprekĺzne chlad a zvnútra teplo. Dvere a okná tiež zaistíte pružným tesnením, ktoré zastaví chlad zvonku a zvnútra udrží teplo. Zároveň zlepšuje zvukovú izoláciu. Spomínanými prostriedkami ušetríte výdaje za teplo, a to je v dnešnej dobe nesmierne dôležité.

Potrhané siete proti hmyzu už neplnia svoju funkciu? Ešte stále nie je nutné kupovať novú. Stávajúcu potrhanú sieť s našou opravnou sadou spravíte raz dva. Sada je samolepiaca a nevyžaduje na opravu žiadne náradie.

Vodný kameň trápi nie jednu domácnosť. Je to nepriateľ, ktorý zvyšuje spotrebu vody a znižuje účinnosť umývacích a pracích prostriedkov, čo sa nepriaznivo podpisuje na vyšších platbách. Aby váš vodovodný kohútik púšťal vodu tak, ako má, je dobré ho pravidelne zbavovať vodného kameňa. S tým vám pomôže odstraňovač vodného kameňa, ktorý len naplníte octom alebo odvápňovacím prostriedkom, vsuniete na koncovú časť kohútika a necháte pôsobiť.

Tipy pre vás

Náklady na elektriku zvyšujú aj chladničky plné ľadu. S podložkou proti námraze už nebude nutné odmrazovanie. Jednoducho ju vložíte do mrazničky a ľad sa prestane tvoriť.

Všetci poznáme zložité čistenie rúry, keď sa v nej pokrmy pripečú. K tomu je už potrebný agresívnejší čistiaci prostriedok. So šikovným pomocníkom tomu ale ľahko predídeme. Žiaruvzdorná ochranná fólia s nepriľnavým povrchom sa očistí ľahko a môžete ju používať opakovane.

Zázračná fixačná páska dokáže opraviť čokoľvek, čo má zostať vodovzdorné. Sama je 100% vodovzdorná, skutočne silná, odolná a dokážete s ňou vyriešiť každý problém, dokonca aj pod vodou.

Bojujete so zipsom? Nedarí sa vám ho zapnúť bez zasekávania? Nie je to ešte dôvod k jeho výmene, ale máme pre vás pomoc. Na kovové i plastové zipsy tu je roll-on s olejovým voskom na báze silikónu. Stačí ním jednoducho zips pretrieť a od tej chvíle opäť pôjde hladko.

Obzvlášť v dnešnej dobe viac pozeráme na ekonomickú a ekologickú udržateľnosť. Veríme, že vám naše tipy prídu vhod a priaznivo sa prejavia aj vo vašej peňaženke.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.