Jesenná záhrada a domov

<strong>Jesenná záhrada a domov</strong>

Záhrada sa na jeseň pripravuje k blížiacemu odpočinku a pre nás to znamená niekoľko dôležitých krokov. Slnečné počasie a teploty babieho leta nám ešte prichystajú príjemne strávené chvíle vonku, a preto môžeme začať záhradu ukladať postupne.

Posekajte a vertikutujte trávnik

V období od septembra až októbra trávu posekajte a nechajte preschnúť. Vezmite si na pomoc šikovný vertikutátor, ktorý trávniku dopraje blahodarnú procedúru. Zabezpečí mu lepší prístup slnka, živín, vlahy a vzduchu. Zároveň ho zbaví machu, buriny a všetkého, čo do zdravého trávnika nepatrí. Po tak dôležitom zásahu bude na jar silnejší a zdravší.

Zhrabte lístie

Lístie zhrabujte pravidelne, aby sa pod ním netvorila pleseň. Na hrabanie trávnika alebo chodníka sa skvele hodia ľahké hrable, ktorých hroty sú flexibilné. Zhrabané lístie potom nasypte trebárs do priestranné záhradné tašky a pohodlne odneste až na kompost.

Záhony a dlažbu zbavte buriny

Záhony ešte pred zimou zryjte a zbavte buriny. Táto procedúra vám na jar ušetrí mnoho práce. K tomu využijete súpravu náradia s predlžovacími rukoväťami alebo univerzálne záhradné náčinie 7 v 1. Na vonkajšiu dlažbu potom môžete ísť inteligentne a bez námahy s vypaľovačom buriny.

Jeseň v krásnych dekoráciách

Jesenný čas žiari teplými a prívetivými tónmi a dekorácie sú tiež veľmi pôsobivé. Zútulnite si domov takými, ktoré nikdy nezostarnú.

Zo závesných dekorácií vám ponúkame drevený záves s listami , LED listy a veniec do okna, na stenu alebo na dvere. K jesenným večerom patrí aj príjemné svetlo sviečok a teplo plameňov. Medzi tie najpôsobivejšie svetelné dekorácie rozhodne patrí LED lampáš , jesenný svietnik alebo svietnik v podobe tekvice, ktorý rozveselí každý domov.

Dekorácií, ktoré môžete povesiť, postaviť na poličku, stôl či okenný parapet je mnoho. Krásne sa v každom interiéri alebo na balkóne vynímajú dekoratívne tekvice, jesenná vetvička na zavesenie alebo vres do balkónových kvetináčov.

Jeseň prírodu upokojí a pripraví na zimný odpočinok, aby mohla načerpať silu na novú a sviežu jar. Odpočívajte spolu s ňou a tešte sa z tepla svojho útulného domova.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.