Varíme a pečieme s ľahkosťou

Varíme a pečieme s ľahkosťou

Tak, ako si varenie a pečenie niekto užíva a realizuje sa v ňom, na opačnej strane zase stoja tí, ktorí tieto činnosti robia len z nutnosti.

Aby varenie a pečenie bolo zábavné a konečný výsledok stál za to, je dôležité variť v príjemnom prostredí a so schopnými kuchynskými pomocníkmi.

Zdravé a chutné v jednom

Chutné a zdravé jedlo je v dnešnej dobe už samozrejmosťou a jeho príprava je jednoduchšia, než by ste čakali. S parným hrncom pripravíte kompletné jedlo plné vitamínov a bez námahy.

Kúzelná panvica

Pri varení nemusíte stráviť dlhé hodiny. Existujú rýchle, a pritom chutné recepty, ktoré sú hotové počas chvíľky. Napríklad rôzne obmeny sedliackej omelety.  Pretože sa omeleta na panvici nemieša a pečie sa z oboch strán, často hrozí, že sa nám pri otáčaní potrhá. Tomu sa dá ľahko predísť s dokonale praktickou, otáčacou panvicou. Pokrmy sa na nej nepripekajú – o to sa už postará keramická nepriľnavá vrstva. Navyše panvicu jednoducho rozdelíte na dve a využijete ich aj pri pečení v rúre.        

Rozseká ľahkým pohybom

Do mnohých pokrmov je potrebné suroviny nakrájať nadrobno.  S tým vám hravo pomôže multi sekáčik, ktorý nepotrebuje žiadny zdroj energie. Jednoducho stlačíte jeho vrchnú časť a tento pohyb spustí do pohybu sekacie nože.

Nerezová metla dokáže zázraky

Nesmieme zabudnúť, že metličky a varešky sú síce nenápadné, ale veľmi dôležití pomocníci pri varení. Jedna z tých, ktoré môžu smelo konkurovať aj mixéru je magická metla. Ušľaháte s ňou bielok až do snehu, vyšľaháte omáčky dohladka a to všetko aj v hrnci na rozpálenom sporáku. Metla je totiž nerezová a jej špirálovitá časť zabráni pripekaniu.

Pečenie, ktoré vás bude baviť

Ak ste milovníci pečenia, určite vás zaujme nepriľnavá teflónová fólia do okrúhlej formy. Použiť ju môžete viac ako 1000krát. Je odolná teplotám do 260 °C a jednoducho ju umyjete v umývačke riadu.

Ak sa obklopíte schopnými kuchynskými pomocníkmi, pôjde vám varenie a pečenie rýchlejšie a ľahšie od ruky. To je už dosť pádny dôvod, aby sa z varenia a pečenia stala príjemná zábava, nemyslíte?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.