Ako na čerstvosť potravín?

Ako na čerstvosť potravín?

Určite budete s nami súhlasiť, že čerstvosť konzumovaných potravín je pre zdravie veľmi dôležitá. Zároveň je jedlo pripravené z čerstvých surovín pastvou pre oči. Čo urobiť, aby nám potraviny vydržali svieže čo najdlhšie? Vieme ako na to.

Potraviny skladované v chladničke

V kuchyni nám často zostanú rozkrojené časti potravín, ktoré na vzduchu rýchlo vyschnú a tým strácajú na kvalite, chuti a sviežosti. Dokonalou vychytávkou je box na cibuľu, ktorý túto aromatickú zeleninu uchová v chladničke čerstvú a bez zápachu. Rovnako tak môžete uložiť aj rozkrojený citrón. Žltý box na citrón už v žiadnej chladničke neprehliadnete.

Šalátovú uhorku často nespracujeme celú a potrebujeme ju uchovať sviežu. Ochranné puzdro na uhorku vám s tým pomôže.

Ďalšou surovinou, pri ktorej je čerstvosť dôležitá, je maslo. Uchovávať ho môžete v praktickej plastovej maslenke alebo v nerezovej dóze s dvojitou stenou, ktorá maslo udrží chladné aj na stole.

V správnom skladovaní potravín hrá veľkú rolu predovšetkým chlad. Pre optimálnu cirkuláciu vzduchu a spomalenie procesu zrenia čerstvých potravín sú podložky do chladničky naozaj skvelou voľbou. 

Obľúbené a praktické dózy

Hitom poslednej doby sú flexibilné silikónové kryty, ktoré sú jednoduché na údržbu a môžete ich používať opakovane.

Najpoužívanejšou ochranou potravín sú rôzne typy dóz a boxov. Sada dóz vďaka klipom udrží potraviny dlho čerstvé a aromatické. Ak sa rozhodnete pre sadu sklenených dóz s viečkami, môžete v nich potraviny nielen servírovať, ale tiež ohrievať v mikrovlnnej rúre.

Nesmieme zabúdať ani na kávu, ktorej chuť a aróma nám dávajú ten skutočný pôžitok. Aby si zanechala tú najlepšiu vôňu a ďalšie dôležité vlastnosti, môžete ju jednoducho uchovávať v dóze s tesniacim viečkom.

Do chladničky aj na stôl je ideálna bambusová doska s plastovým poklopom. Nielen, že poklop ochráni a udrží jedlo čerstvé, ale zároveň bude vaše servírovanie štýlové.

Nezabúdajme na pečivo

Pri skladovaní potravín nesmieme zabúdať na pečivo. Na uchovávanie toastového chleba sa veľmi osvedčil praktický box, v ktorom chlieb neztvrdne a ponechá si dlho svoju vláčnosť.

Prostriedkov, ako zachovať potravinám čerstvosť je mnoho. Jeden z nich je aj veľmi praktická ručná zváračka, ktorou potiahnete okraje vrecka a tým potraviny uzavriete.

Čerstvé potraviny sa vám odmenia svojou chuťou i vôňou.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.