Pomocníci, s ktorými je upratovanie zábavou

Pomocníci, s ktorými je upratovanie zábavou

Ako si poradiť s upratovaním, aby bolo príjemné? Určite sa teraz pýtate, či je vôbec možné, aby bolo príjemné. S našimi pomocníkmi to bude ešte ľahšie, než by ste čakali. Ak si vytvoríte upratovací plán a zapojíte do upratovania aj našich pomocníkov, bude váš domov uprataný raz dva. To všetko navyše efektívne.

Prach nedostane šancu

Aby ste miestností zbavili prachu, k tomu rozhodne využijete teleskopickú prachovku, ktorá sa natiahne aj k ťažko dostupným miestam (vysoké skrine, stropné svietidlá, za radiátory apod.) Jej statické vlákna ľahko priťahujú prach, bez toho aby ho rozvírili.

Na upratovaní je najmenej obľúbené zohýbanie sa k horšie prístupným miestam (pod nábytok, za topenie apod.). S tým vám pomôže plochá a ohybná čistiaca tyč s poťahom z mikrovlákna. Mikrovlákno priťahuje prach, vlákna i vlasy a pevne ich drží, preto je upratovanie s týmto pomocníkom tak jednoduchý. Tyč využijete pri suchom i mokrom čistení.

Čisté radiátory a žalúzie

K nenápadnému usadzovaniu prachu dochádza aj za radiátormi a v jeho medzerách. Aby ste sa k nim ľahko dostali, od toho tu je čistič radiátorov a ohybná kefa na radiátor. Čistič radiátorov je ideálny pre radiátory s rebrami a jeho štíhla hlava z mikrovlákna sa dostane do každého zákutia. Oproti tomu flexibilná kefa na radiátor si hravo poradí s panelovými radiátormi.

Medzi lapačov prachu patria aj žalúzie. Prachu na nich vás zbaví trojramenná stierka, ktorá čistí niekoľko lamiel súčasne. Jej časť z mikrovlákna vyčistí efektívne za mokra aj sucha a bez čistiacich prostriedkov. Opačný koniec stierky je vybavený praktickou kefkou na rámy a drážky na oknách.

Odborníci na upratovanie

Utierky z mikrovlákna sú doslova kúzelný pomocník na upratovanie celej domácnosti. Ich prednosťou je vysoká savosť a antistatická vlastnosť. S utierkami z mikrovlákna alebo diamantovou utierkou z mikrovlákna môžete čistiť namokro i nasucho, a dokonca ej bez čistiacich prostriedkov.

 Skutočnú revolúciu v upratovaní priniesli parné čističe. Výkonný parný čistič s bohatým príslušenstvom nahradí niekoľko pomocníkov, a to všetko bez námahy. Využijete ho na podlahy, obklady, zrkadlá, okná, pri čistení rúry apod. Skvelý je dokonca pri odmrazovaní chladničky. Para, ktorá pôsobí i antibakteriálne zaistí upratovanie aj bez čistiacich prostriedkov.

Nesmieme zabudnúť na pýchu všetkých gazdiniek – čistú podlahu. Ako efektívne a bez námahy podlahu vytrieť? Odborník na podlahy je  mop so žmýkacím mechanizmom. Už žiadne ohýbanie, žmýkanie a mokré ruky. S jeho plochou otočnou hlavou dosiahnete do všetkých rohov aj pod nábytok. V žmýkacej komore potom mop jednoducho vyžmýkate.

Tito pomocníci vám prinesú nielen úľavu, ale predovšetkým príjemný pocit z dobre uprataného domova.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.