Zberáme, mrazíme a zavárame

Zberáme, mrazíme a zavárame

Koniec leta je obdobím, kedy nás záhrady odmeňujú za celoročnú starostlivosť veľkým množstvom plodov. Dozrieva veľa druhov ovocia a zeleniny a na nás je, aby sme si poradili s ich uchovaním na neskoršiu dobu. Nastáva teda doba spracovávania úrody, kedy najviac mrazíme a zavárame. Našla som pre Vás pár šikovných pomocníkov a vychytávok, vďaka ktorým sa Vám to bude dariť ešte lepšie, pohodlnejšie a v kratšej dobe. A možno si u niektorých poviete, ako je možné, že ste si ich neobstarali už skôr 😊.

Pri každom varení, ale aj pri zaváraní a varení marmelád je veľmi dôležité presné odváženie jednotlivých prísad. Presnosť je väčšinou kľúčom k úspechu. Vyskúšajte túto kuchynskú váhu, ktorá je nielen veľmi presná, ale zároveň aj krásna. Retro prístroje sú v poslednej dobe veľmi moderné a keď majú, rovnako ako ciferník tejto váhy, ešte navyše ľahko industriálny štýl, stanú sa často aj vkusnou dekoráciou.  Elegantná tmavomodrá váha má dobre čitateľnú stupnicu po 10 gramoch a praktickú funkciu dovažovania.

Kto už niekedy varil marmeládu, určite mi dá za pravdu, že najhoršie je jej nalievanie do pohárov. Horúca hustá hmota sa ťažko dávkuje a pre jej neskoršie kvalitné uchovanie je dôležité, aby hrdlá zaváracích pohárov neboli ulepené a pokvapkané. Preto som pre Vás našla tento úžasný lievik na marmeládu. Hodí sa na všetky zaváracie poháre a môžete ho využiť aj na prelievanie omáčok a ďalších tekutín z väčších nádob.

Ďalší z mojich tipov sú jednoznačne báječné etikety na kompóty a marmelády. Korunujte svoje výtvory vlastnými ozdobnými štítkami! Môžete mať buď oválne alebo obdĺžnikové. Oboje dodávame v štyroch rôznych prevedeniach – s motívmi rôzneho ovocia. A v oboch typoch dostanete celkom 96 kusov etikiet v balení, od každého „ovocného“ motívu je tam vždy 24 kusov.

Ak sa chystáte výdobytky svojej záhrady mraziť, určite sa Vám budú hodiť pevne uzatvárateľné        klipsy na vrecká. Na vrecká so zmrazenými potravinami sú ako ochrana úplne nenahraditeľné. Viete, že mráz, ktorý kontinuálne preniká do vrecka k pokrmom, ich môže úplne vysušiť a znehodnotiť? Hovorí sa tomu spálenie mrazom a na kvalite a chuti je to veľmi poznať. V jednom balení dostanete 10 kusov rôznofarebných klíps.

A keď sme pri tom mrazení, potom Vám ešte odporučím úžasnú vychytávku na uchovávanie byliniek. Hodí sa na všetky typy, hlavne na tie do polievok, omáčok alebo miešaných nápojov. Bylinky podľa potreby naporcujte. Napríklad petržlenovú vňať, pažítku a kôpor nasekajte nadrobno a mätu a ligurček nechajte v celých lístkoch. Vložte ich do formičiek na ľad a zalejte vodou. Výsledkom budú ľadové guľôčky plné byliniek, ktoré stačí potom len vhodiť do pripravovaného pokrmu. V súprave dostanete tri platá formičiek po 21 guľôčkach.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.