Potešte svojich domácich maznáčikov

Potešte svojich domácich maznáčikov

Vedeli ste, že u nás je najviac psov na osobu z celej Európy? Že sme náruživí chatári a chalupári, to som vedela a v jednom z minulých článkov aj zmienila. A že milujeme psov a mačky, to som samozrejme dobre vedela tiež. Ale že sme na úplnej špičke rebríčka chovateľov zvierat, to som skutočne netušila. Predstavte si, že v štyroch a pol milióna českých domácností žije na dva milióny psov a milión mačiek. Takže je isté, že sa svojou dnešnou témou trafím do vkusu v podstate každého čitateľa😊.

Neviem, ako Váš maznáčik, ale moja mačka vyčesávanie priam miluje. A z počutia viem, že to majú radi aj psi. Je to vlastne druh maznania, veľmi intenzívny a príjemný. Ja som si obstarala skvelú kefu na zvieratá, ktorá má gumové štetiny. Nielen, že dokonale odstráni zo srsti vypadané chlpy, ktoré sa inak roznášajú po celom byte, ale rovnako tak dobre ich odstráni z oblečenia a čalúnenia. Určite tiež poznáte ten pocit trápnosti, keď si návštevy z Vašej pohovky odnášajú pozdrav v podobe chlpov Vášho maznáčika.

Ďalšou výbornou vychytávkou, ktorá je prospešná ako pre Vás, tak pre Vaše zviera, je praktická podložka pod misky. Zaistí, aby misky na kŕmenie a pitie “neputovali” po podlahe, nezanechávali nevyhnutné stopy. Zároveň tiež jasne stanoví, kde je miesto na kŕmenie. Táto podložka Vám ušetrí aj veľa upratovania. A Vášmu maznáčikovi zaistí komfortné kŕmenie. 

Pri prechádzkach vonku sa Vám určite bude výborne hodiť tenisová loptička s lanom. Hádzanie, chytanie a športovanie, to je predsa tá najlepšia zábava. Váš pes sa vonku vybehá a vyblázni a príjemný pohyb si s ním užijete aj Vy. Touto loptičkou urobíte radosť nielen jemu, ale aj sebe.

Určite ste už počuli o toalete pre psov. Je to samozrejme téma k diskusii, sú chovatelia, ktorí ju neodporúčajú, ale úprimne, je to šikovný pomocník. Hodí sa hlavne pre menšie plemená, ktoré sú v posledných rokoch veľmi obľúbené ako napríklad yorkshirské teriéry, čivavy a pod. Je veľmi vhodná tiež pre starých a chorých psov a ako tréning čistoty pre šteňatá. Sú momenty, kedy naozaj nie je možné vyraziť von. A potom sa táto praktická pomôcka skutočne môže hodiť.

Spomínam si, že keď som bola mladšia, pripadali mi psíci oblečení vonku v kabátiku trochu vtipní. Ale s postupujúcim vekom a skúsenosťami som zistila, že hlavne mestským psíkom, ktorí sú zvyknutí na dobrodenie vyhriatých bytov, môže byť v zime vonku skutočne psia zima 😊.

Preto som tiež na záver vybrala kabátik Skotty.  Je k dispozícii v dvoch prevedeniach, na menšie plemená vo veľ. 25 cm a na väčších psov vo veľ. 5 cm. Môžete si byť istí, že sa Váš štvornohý priateľ  nebude počas prechádzky triasť zimou. Kockovaný kabátik má hrejivú plyšovú podšívku, je nepremokavý a má praktické zapínanie na suchý zips.

A čo Vy, patríte k milovníkom psov alebo mačiek? A aké vychytávky máte pre svojich štvornohých kamarátov? Poradíte niečo ostatným čitateľom? Na Vaše skúsenosti sme veľmi zvedaví, napíšte nám do komentárov.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.