Keď sa ochladí alebo jesenná starostlivosť o telo

Keď sa ochladí alebo jesenná starostlivosť o telo

Chladné počasie prišlo rýchlo. Okrem väčšieho množstva oblečenia bude naše telo potrebovať aj lepšiu starostlivosť. Vedeli ste, že pokožka tvorí až sedem percent našej celkovej telesnej hmotnosti a má rozlohu 1,6 až 1,8 metrov štvorcových? Nielen preto sa o ňu musíme dobre starať. Preto by krémy a telové mlieka mali byť v nevľúdnom a studenom jesennom a zimnom počasí hutnejšie a mastnejšie ako v lete. Našla som pre Vás pár skvelých produktov, ktoré Vám zaručia dokonale ošetrenú a perfektne vyživenú pokožku.

Základom správnej starostlivosti o pokožku celého tela je kvalitná očista. O tom, ako sa správne umývať Vám tu však kázať nemienim. Ale vedeli ste, že aspoň raz týždenne by ste mali zbaviť svoju kožu odumretých buniek poriadnou masážou? Môžete využiť mechanický spôsob a pekne se vydrhnúť špongiou či kefou, a to ako za sucha, tak v sprche. A nezabudnite ani na chrbát a použite napríklad extra dlhú, pružnú masážnu kefu, s ktorou zvládnete všetko sami bez cudzej pomoci. Výbornou pomôckou je tiež 15dielna sada na umývanie, ktorá obsahuje okrem iného dve rôzné špongie na umývanie, nadstavec s pemzou na päty,  špeciálny nadstavec na aplikáciu krému, 10 vankúšikov na krém a ďalšie prostriedky, to všetko v praktickej taške.

sadaNajviac zrohovatenej kože sa tvorí na pätách a po lete, kedy sme často chodili naboso, vtedy môžu nohy niekedy vyzerať naozaj nepekne. Preto je nutné pred zimou päty dobre upraviť a zmäkčiť, aby nám netrhali a neničili ponožky. Vyskúšajte báječného pomocníka – šikovný odstraňovač zrohovatenej kože s praktickými dlhými úchytmi, ktoré Vám umožnia ošetriť päty bez smiešneho poskakovania na jednej nohe i namáhavého ohýbania. Ľahko, rýchle a pohodlne si urobíte kvalitnú pedikúru aj v sede.

Ďalším efektívnym spôsobom pre zjemnenie a prejasnenie pokožky ako na tvári, tak na tele, je peeling. Ten si môžete zakúpiť už hotový alebo si ho urobiť doma sami, to je teraz veľmi moderné. Ale výroba peelingu nebude témou tohto článku. Ja by som Vám rada doporučila produkt, ktorý užívam už dlho a nemožem si ho vynachváliť. Ide o kefu na čistenie pleti. Tento zázrak, ktorý pracuje na batérie, Vás kvalitne odlíči, vyčistí Vám pleť, vykoná peeling, a ešte Vás príjemne namasíruje. Má dva nadstavce a vďaka jej jemným pohybom sa všetky prípravky, pleťové mlieka a krémy lepšie vstrebú.

Po dôkladnej očiste je potreba pokožku tváre i tela kvalitne vyživiť. Na tvár by ste mali mať denný a nočný krém a prečo nie rovno ten najlepší? Hyalurónový denný a nočný krém Luxor dodá Vašej tvári pevnosť, pružnosť a hebkosť. Účinná látka preniká hlboko do pokožky a vypĺňa vrásky zvnútra. Na telo použite mlieko s arganovým olejom, ktorému sa tiež hovorí tekuté zlato z Maroka, a ktorý je jedným z najcennejších olejov na svete s mimoriadne vysokým podielom vitamínov E. A na dobre ošetrené hladké nohy aplikujte krém s arganovým olejom z rovnakej rady. Ich hebkosť potom bude neuveriteľná!

Aký rituál si doprajete na jeseň Vy? Vystačíte si s domácou starostlivosťou alebo sa zveríte do rúk profesionálom?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.