Nepodceňte zmeny jarného počasia

Nepodceňte zmeny jarného počasia

Jar k nám vtrhla so všetkou svojou nádherou, ale rovnako ako v minulých rokoch, trochu prudko. Z chladnej zimy a teplôt okolo nuly tu zrazu máme dvadsiatky, všetko kvitne, pučí a bzučí 😊. To je samozrejme príjemné, ale zároveň je na mieste aj opatrnosť. Ráno a večer je ešte poznať, že prišla jar naozaj veľmi rýchlo a je ešte pomerne veľké chladno. Preto by som Vám chcela odporučiť pár šikovných kúskov oblečenia, ktoré Vás po ránu a večer predsa len zahrejú a ochránia pred prechladnutím. Určite to poznáte a nechcete, aby Vás bolelo v krku keď je vonku tak krásne!

Okrem ranného a večerného chladu Vás môžu na jar zastihnúť aj nepríjemné rýchle prehánky. Nie vždy sa Vám chce ťahať dáždnik, niekedy máte menšiu kabelku, inokedy je ráno krásne jasno a vy si neuvedomíte, ako rýchlo sa na jar môže zmeniť počasie. Keď Vás potom počas dňa niekde zastihne prudký jarný dážď, je to doslova k hnevu. Mám pre Vás naozaj skvelý tip. Vojde sa do každej kabelky, a dokonca aj do vrecka!

Tento úžasný čepiec proti dažďu si pamätám z detstva, pretože ho mojej babičke priviezla teta z kapitalistickej cudziny. To teda bolo niečo! Bol zložený v maličkej dóze, ktorá bola nádherná už len sama o sebe. Svietivo zelená, guľatá, s nádhernými kovovými zlatými ozdobami a pre mňa, dievčatko rastúce v šedi socializmu, predstavovala čosi ako poklad. Niečo tak krásneho som snáď ešte nevidela. Vnútro ukrýval jemný a ľahký ružový čepiec so zelenými kvetmi a pripomínal mi moju obľúbenú rozprávku Tri oriešky pre Popolušku. Keď potom babička po tetinom odchode oznámila, že takúto hrôzu nosiť nebude a dala mi ho, moje šťastie nepoznalo medzí. Je to už veľmi dávno, ale ten ohromujúci pocit mám stále v pamäti.

Ďalším mojím jarným módnym a praktickým tipom je hrejivé pončo. Je to kúsok, ktorý si môžete ráno pri ceste do práce či na nákup prehodiť cez oblečenie a popoludní ho ľahko vezmete do ruky či cez kabelku. Tak budete zaručene v teple aj v rannom chlade a ak budete mať ešte z práce namierené napríklad do kina alebo s kamarátkou na kávu, ktorá sa pretiahne, teplé pončo Vás ochráni aj po večierke 😊. pončo

Tiež si tak radi posedíte večer na záhrade, balkóne či terase? Vypiť si kávu alebo čaj a sledovať západ slnka a vtáčiky na záhrade po celodennej práci, je často tou najlepšou odmenou. Lenže práve telo a špeciálne svalstvo chrbta rozohriate celodennou námahou, môže pri takomto posedení ľahko prechladnúť. Bolestivý zápal na seba nenechá dlho čakať. Ale keď budete pripravení a na vešiaku budete mať teplú vlnenú vestu, užijete si takých posedení bez problémov mnoho a mnoho.

Ak to máte rovnako ako ja a už si po zime odmietate motať krk do šálov a šatiek, aj keď máte chúlostivý krk, mám pre Vás ešte jeden skvelý tip. Je ňou ľahká šatka na magnetický uzáver. Vyskúšajte rôzne varianty, napríklad vzor leopardej kožealebo jemnú romantickú bielu s ružičkami. Máme ju v čiernom prevedení.

Už máte doma nejakú tú vhodnú vychytávku na jar? Nech Vás rozmary počasia nezaskočia, inšpirujte sa nevšednými tipmi z nášho e-shopu. Ak ste niečo nenašli, dajte nám vedieť do komentára.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.