Jarné vychádzky pre zdravie

Jarné vychádzky pre zdravie

Konečne je tu ozajstná jar, slnko svieti a hreje, teploty atakujú dvadsiatku a príroda sa prebúdza. Ako mávnutím kúzelného prútika je behom pár dní všetko v plnom kvete, čo asi nerobí radosť alergikom, ale inak sa všetci z krásneho počasia radujeme. Ja osobne mám hneď lepšiu náladu a veľa energie a chuti aj na veci, ktoré som počas dlhej zimy zanedbávala. Jednou z nich sú aj dlhé kondičné prechádzky. Ako na ne, aby ste boli skutočne fit, Vám rada poradím!

Prvým mojím tipom pre Vás sú senzačné trekingové palice, ktoré zmenia každú Vašu prechádzku na ľahký a šetrný fitnes tréning. Sú individuálne nastaviteľné podľa vašej výšky, dokonale tlmia nárazy, uľavia kĺbom a v neposlednom rade sa postarajú o pocit istoty a stability, a to aj v náročnejšom teréne. Dajú sa šikovne zložiť do batohu a pri pravidelnom používaní ucítite už čoskoro znateľné zlepšenie vašej kondície. Aj keď nemáte možnosť prechádzať sa niekde v prírode, vďaka tlmiacim koncovkám týchto palíc pre nordic walking sa môžete bez problémov prechádzať aj v meste či v parku.

Aby boli Vaše vychádzky naozaj efektívne, bude sa vám hodiť tiež krokomer vo vzhľade hodiniek. Tento hit posledných rokov má dnes už takmer každý. Kvalitný batériový prístroj má dobre čitateľný displej, a okrem počtu krokov Vám zmerá aj kalorickú spotrebu, dĺžku nachodenej trasy a samozrejme ukazuje čas. Pred tým, než vyrazíte, zadáte do neho svoju hmotnosť a dĺžku kroku a o ostatné sa už postará Váš nový prístroj. Pre udržanie hmotnosti a dobrú a stabilnú kondíciu by ste mali denne ujsť aspoň 6.000 krokov, ak chcete niečo zhodiť, potom by krokov malo byť 10.000 a viac.

náramokAk ste zvyknutí mať voľné ruky a krokomer v tvare hodiniek Vám nevyhovuje, existuje aj typ, ktorý sa pripína na opasok. Aj pripínací krokomer Vitalmaxx Vám presne ukáže, koľko krokov a akú vzdialenosť ste za jeden deň zvládli. A tiež zmeria telesný tuk, zobrazí typ postavy a spálené kalórie.

Pretože telo často nie je po zime v dobrej kondícii, určite sa Vám bude hodiť šikovná proti únavová manžeta na členky. Táto špeciálna “ponožka” bojuje pomocou cieleného tlaku – kompresia – proti únave a predchádza zápalu šliach. Môže tiež poskytnúť rýchlu úľavu vašim boľavým pätám a nožnej klenbe.

Podobným praktickým doplnkom pri vašich jarných vychádzkach môžu byť extra dlhé kompresné podkolienky s príjemným tepelným účinkom. Prírodný minerál turmalín môže premeniť telesnú energiu v infračervené vlny, ktoré prenikajú hlboko pod pokožku, príjemne zahrejú a uvoľnia. Tieto podkolienky sú nenahraditeľné pri žilových problémoch vrátane kŕčových žíl, pri dlhom sedení a státí alebo na cestách.

Naším posledným tipom pre jarné zlepšenie vašej fyzickej kondície je tradičná hádzacia hra s krúžkami. Týmto spôsobom sa ľudia bavia už po stáročia. Hra obsahuje 8 hádzací krúžkov a 4 drevené stojany, ktorých podstavce majú typický vzhľad lôpt pre rôzne športy: basketbal, futbal, baseball a tenis. Vyskúšajte aj vy túto veselú a vtipnú hru pre celú rodinu a jej členov od 3 do 99 rokov a uvidíte koľko zábavy si pri nej užijete 😊!

Pohyb je zdravý. Na tom sa všetci zhodneme. A koľko krokov urobíte priemerne každý deň Vy? Blížite sa hranici 10 000?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.