Pomocníci pre vianočné pečenie

Pomocníci pre vianočné pečenie

Už sme až po uši v adventnom období, a to je v mnohých slovenských domácnostiach časom pečenia vianočného pečiva. Niekto pečie päť druhov a iný pätnásť, ale všetkým sa určite budú hodiť perfektný pomocníci. Tie najlepšie vychytávky pre vianočné pečenie nájdete v tomto článku.

Nebaví vás vykrajovať pečivo po jednom? Potom tu pre vás máme nápaditú vykrajovaciu formu na hromadné vykrajovanie. Stačí len raz pritisnúť na cesto a máte 28 kúskov vykrojených naraz a pripravených na pečenie.

Podobnú formu, ale plastickú, ponúkame aj na vanilkové rožteky. Iste ste to tiež zažili, že nie je jednoduché urobiť jeden rohlíček ako druhý. Ale s týmto plechom na rožteky sa vám to zaručenie podarí. S jeho pomocou urobíte naraz 42 rožtekov, jeden ako druhý! A ešte k nemu dostanete zdarma stierku na cesto.

Tiež máte tak radi domáce pečené esíčka? S našou striekačkou na cesto vám to pôjde jedna radosť. Ľahko sa ovláda a môžete ju použiť aj na zdobenie tort a dezertov, plniť ju  krémom či šľahačkou. Striekačka má dvadsať nástavcov na cukrovinky a štyri trysky na cesto, smotanu a krémy a podobne.

Trúfame si povedať, že linecké koláčiky sú po vanilkových rožtekoch asi najobľúbenejším druhom. Aby ste mali vykrojené motívy jeden ako druhý a aby to neboli len obyčajné kolieska, máme pre vás rozkošné vykrajovadlá. V 3dielnej sade nájdete tri čarovné motívy – srdiečko, koliesko a hviezdičku.

Kto by nemal rád jablká v župane! Tento obľúbený dezert sa vám bude robiť doslova ako po masle v našej špeciálnej forme. Stačí si pripraviť dobré cesto a pekne nakrájať jablká. K tomu vám odporúčame mimoriadne šikovného pomocníka  – odstraňovač jadrovníkov. Táto senzačná vychytávka z ušľachtilej ocele sa jednoducho vtlačí do jablka alebo hrušky a ohryzok je preč. Potom ľahko pripravíte obľúbené vyprážané ovocné krúžky v cestíčku.

A rozhodne nezabudnite na BOZP čiže bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci. Tiež máte doma prepálené chňapky? Tak tie na vianočné pečenie určite nepoužívajte. Vaše ruky si zaslúžia viac a špeciálne chňapky s hliníkovou vrstvou proti popáleniu stoja len zlomok toho, čo investujete do vianočného pečiva. Nechcete si predsa pokaziť Vianoce popálenými rukami. Nech vám to aj na Štedrý deň pristane v šatách s krátkym rukávom!

Čo pri vianočnom pečení nesmie chýbať Vám? Či už je to nejaká šikovná vychytávka alebo trebárs horúci punč, napíšte nám do komentára.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.