Autom na dovolenku? S našimi tipmi žiaden problém!

Autom na dovolenku? S našimi tipmi žiaden problém!

„Hurá“, sú tu prázdniny! Možno, že nie všetci rodičia zdieľajú nesmiernu radosť svojich potomkov z tohto obdobia, pretože pre pracovne vyťažených jedincov nie je vždy jednoduché vymyslieť deťom program na celé prázdniny, ale na dovolenku sa určite teší každý. Spoločne strávený čas je niečo, na čo radi myslíme v priebehu celého roka. A stále mnoho z nás jazdí na dovolenku autom či už po vlastiach slovenských alebo do cudziny. My sa pokúsime ponúknuť pár nápadov, aby Vaše letné putovanie bolo ešte pohodlnejšie a komfortnejšie.

Kde začať? Asi najlepšie u bezpečnosti, ktorá je pri cestovaní autom a s deťmi obzvlášť zásadná. Existuje mnoho rôznych pomôcok ako napríklad okuliare na dekariadenie za tmy alebo okuliare proti oslepeniu v dámskej i pánskej verzii. A dajú sa jednoducho nosiť aj s dioptrickými okuliarmi. Zaujímavou bezpečnostnou vychytávkou sú tiež zrkadielka na tzv. mŕtvy uhol, ktoré sa pripevňujú na klasické spätné zrkadielka.

Odporúčame Vám tiež poťah na volant, ktorý v lete chráni pred teplom a v zime izoluje od chladu. Ďalšou výbornou núdzovou pomôckou môže byť praktická termodeka, kktorá zaistí dostatočné teplo pri nepredvídateľných udalostiach ako je státie na diaľnici a pod.

Dôležitou témou pri dlhšom cestovaní autom je komfort šoféra. Tu sa bude hodiť otočný vankúšik pre príjemné vystupovanie a nastupovanie a krčný vankúšik do auta, ktorý uľaví bolesti krku a ramien a tiež podložka pod navigáciu a telefón.

A v neposlednom rade musíme ochrániť našich najmenších pred nevoľnosťami v aute a pred slnkom. Rozumne nastavená klimatizácia či malý vetrák pomôžu pri dlhšej letnej ceste regulovať teplotu vnútri automobilu. Na priamom slnku zase pomôže šikovná záclonka. A nesmieme zabudnúť ani na našich štvornohých priateľov, príjemná deka nielen ochráni poťahy auta proti srsti, ale bude Vášmu maznáčikovi príjemná deka pro psa ielen ochráni poťahy auta proti srsti, ale bude Vášmu maznáčikovi príjemná.

Koľko kilometrov najazdíte cez prázdninny? Vydávate sa na dovolenku autom iba v rámci vlasti alebo Vás naopak lákajú veľké diaľky a lietadlo nie je nič pre Vás?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.