Parochňa praktický aj módny doplnok

<strong>Parochňa praktický aj módny doplnok</strong>

Parochňa môže slúžiť ako zdravotnícka pomôcka alebo kozmetický doplnok. V oboch prípadoch jej nosenie umožňuje rýchlo zmeniť svoj vzhľad alebo zakryť nedostatok vlastných vlasov.

Používanie parochní siaha do hlbokej histórie. Už prvé zmienky a vyobrazenia pochádzajú zo starého Egypta. Medzi ďalšie staroveké kultúry, ktoré parochne používali, boli Feničania, Gréci, Etruskovia alebo Rimania.

Najväčší rozkvet nosenia parochní prišiel v 16. storočí. Vtedy sa v Európe nosili ako symbol spoločenského postavenia a ako nutnosť z hygienických dôvodov až do 2. polovice 18. storočia.

Parochne dnes

Chystáte sa na schôdzku, do divadla alebo nejakú nečakanú udalosť a vaše vlasy práve nevyzerajú spoločensky? Pomocnú ruku vám ponúka parochňa. Jej použitie a zmena vzhľadu je okamžitá a milo vás prekvapí.

Už dávno nevyzerajú parochne ako nevzhľadné helmy, neforemné kúpacie čiapky alebo roztodivné bábovky. Dnešná doba praje prirodzeným a vzdušným účesom, a to sa odráža aj vo výrobe parochní. Súčasné parochne sú dokonca nerozoznateľné od vlastných vlasov. Sú ľahké, vyrábané z prvotriednych materiálov a kopírujú módne účesové trendy z hľadiska strihu aj farieb. Vďaka tomu môžete meniť svoj vzhľad, ako sa vám zapáči. Vyrábajú sa aj z pravých vlasov, avšak ich nákupná cena je vyššia.

Ak sa rozhodnete pre každodenné nosenie parochne, odporúčame si obstarať aspoň dve alebo tri. Časté nosenie ovplyvňuje životnosť parochne a možnosť ich striedania ju predlžuje.

Nájdite si svoj štýl

Náš obchod ponúka široký výber strihov aj farieb parochní. K jednému strihu si môžete obstarať rovno niekoľko odtieňov alebo naopak niekoľko rôznych strihov v jednom alebo niekoľkých odtieňoch.

Starostlivosť

Starosť o parochňu nie je nijak zložitá. Čas od času svoje náhradné vlasy „vyperiete“ v šampóne a necháte voľne vyschnúť. Strih parochne je pri dostatočnej starostlivosti stály a nemení sa. Parochňu na konci každého dňa uložte tak, aby nedochádzalo k jej deformácii. Pre tieto účely máme v našom obchode stojan na parochne, ktorý udrží parochňu vzdušnú a vo forme. Stojan s parochňou umiestnite vždy na suché a tienisté miesto, mimo dosah zvedavých detí a hravých domácich maznáčikov.

S parochňami už nebudete musieť chodiť tak často ku kaderníkovi, a navyše váš skvelý účes udrží tvar v akomkoľvek počasí.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.