Svätý Valentín je iskrivý sviatok lásky

<strong>Svätý Valentín je iskrivý sviatok lásky</strong>

Na sviatok svätého Valentína sa dnes mnohí ľudia pozerajú predovšetkým ako na sviatok importovaný zo Západu. V skutočnosti má rýdzo európske korene.

Legenda o svätcovi

Kde sa vzala legenda, ktorá rozpráva o sv. Valentínovi, biskupovi z Terni, ktorý žil v 3. storočí? Tento svätec bol popravený kvôli láske. Vtedajší cisár Marcus Aurelius Claudius zrušil manželstvo, pretože nechcel, aby vzťahy rozptyľovali mužov od vojenských povinností. Biskup Valentín však aj napriek tomuto zákazu, zamilované páry tajne oddával. Mužom navyše radil, aby svoje ženy neopúšťali a neodchádzali do vojen. Tým upadol v nemilosť cisára, ktorý nad ním vyriekol ortieľ smrti. Biskup Valentín bol popravený dňa 14. februára roku 269.

Tradícia sviatku svätého Valentína

So sviatkom svätého Valentína je dnes spojený celý rad tradícií. Rozhodne však nejde o žiadne výmysly modernej doby.

Populárne darovanie kvetín, ktoré sa k sviatku vzťahuje priam súvisí s životom biskupa. Podľa legendy totiž obdarovával mladé páry pestrými kvetinami z biskupskej záhrady.

Z Anglicka tiež pochádza starý a milý zvyk zasielať v tento deň milovanej osobe milostné pohľadnice. Anglickí a francúzski králi si dokonca najímali básnikov, ktorí im pre túto príležitosť napísali milostné básne. Písanie valentínskych prianí a posielanie milostných odkazov sa stalo vzorom nielen pre ostatnú šľachtu, ale rozšírilo sa aj medzi obyčajným ľudom.

Valentín v našej krajine

Najsilnejšiu tradíciu má tento sviatok v anglosaských krajinách. Napriek tomu si našiel aj cestu k nám. Zamilovaní ľudia si dávajú rôzne drobnosti, zamilované odkazy, varia si slávnostné večere a večer trávia pri romantickom svetle sviečok. Nechýbajú rôzne podoby štylizovaných sŕdc.

Valentín v našom e-shope

Sviatok Valentína nepredstavuje okázalé dary, ale stačí i malá drobnosť. Podmienkou však je, aby bola i drobnosť darovaná z ozajstnej lásky. Vybrali sme pre vás mnoho produktov, ktoré sú ako darčeky pre tento sviatok skvelou voľbou.

Sladkosti patria medzi najobľúbenejšie valentínske darčeky

Nugátová pralinka v exkluzívnej srdcovej krabičke je darček pre každého. Sladkosti totiž v darčekoch vedú. Obzvlášť, ak majú tvar srdca. Krabička v tvare srdca je plná bonbónov a poteší všetkých okolo vás.

Pre milovníčky čokolády máme pripravenú čokoládovú sadu na zahryznutie. Dámy ocenia sladké vyznanie v podobe ruže s pralinkami.

Ak sa rozhodnete pre výrobu sladkostí doma, rozhodne nezabudnite na sadu foriem Hviezdy a srdce.

Darček pre neho

Kravata zostane na svojom mieste, ak obstaráte mužovi praktické, avšak rozhodne elegantné spony na kravatu.

Muži milujú vychytávky a multifunkčné guľôčkové pero ich rozhodne nadchne. Pero má integrovanú čistiacu podložku dotykových obrazoviek a dotykové pero pre bezkontaktnú prevádzku. Navyše jeho viečko dokonale poslúži ako stojan pre mobilný telefón.

Šperky z kameňov a polodrahokamov

Z našej pestrej ponuky si rozhodne vyberiete nielen pre svojich blízkych, ale aj pre seba. Za slnečný kameň je považovaný jantár. Jantárový náramok hreje vďaka svojej príjemnej farbe už od pohľadu. Ak k náramku pridáte jantárové náušnice, vytvoríte naozaj pôsobivú súpravu.

Ďalšou súpravou, ktorá vás originálne ozdobí môžete byť z achátového náramku a elegantných achátových náušníc.

Jednotlivo, ale aj v súprave môžete nosiť elegantný náhrdelník so sladkovodnými perlami a korálkami jadeitu a náušnice zo sladkovodných periel a jadeitu.

Z náhrdelníkov rozhodne odporúčame nádherný ametystový náhrdelník alebo náhrdelník v exkluzívnom prevedení s hematitovou guľôčkou a k nemu v rovnakom prevedení náušnice s hematitom.

Perly dokonale podčiarknu krásu

Pre ženy, ktoré milujú perly máme hneď niekoľko elegantných šperkov. Prvým z nich je náhrdelník s perlovým príveskom, kombinovaným so štrasovými kamienkami, ktorý bude vyzerať skvele s perlovými náušnicami a náramkom z periel v pastelových odtieňoch alebo náramkom z farebných perál.

Šperky s každodennou dávkou elegancie

Nielen pre letné outfity je vhodný náhrdelník z mušličiek a k nemu mušľový náramok. Farby mora vám rozhodne učarujú.

Originalitu potom rozhodne nezapriete s elegantným náramkom Mesačný kameň.

Luxus pocítite s trojfarebným náramkom vo farbách žltého zlata, ružového zlata a striebra, ktorý ľahko zapnete na magnetický uzáver.

Nemali by sme zabudnúť na hodinky, ktoré skvele dopĺňajú každý štýl. Vybrali sme pre vás také, ktoré zaručene upútajú pozornosť. Motív a farby pávích pier sú neprehliadnuteľné.

Milujete symboly viery? Potom si zamilujete umelecky spracovaný prívesok s Pannou Máriou, ktorý je pozlátený 18-karátovým zlatom.

Počuli ste niekedy o magickom kameni, ktorý mení farbu? Máme ho pre vás. Je zasadený v prsteni Mesiac, ktorý je skutočne jedinečný. Jeho kameň totiž mení farbu podľa aktuálnej nálady ovplyvnenej telesnou teplotou nositeľa. Prsteň sa ľahko prispôsobí každému obvodu prsta.

Deň zamilovaných si užívajte podľa svojich predstáv, kedykoľvek sa vám zapáči. Vyznanie lásky totiž nemá žiadny poriadok.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.