Vianočné pečivo na poslednú chvíľu

<strong>Vianočné pečivo na poslednú chvíľu</strong>

Možno ste napiekli veľa vianočného pečiva, ale neodolalo pred nájazdom členov rodiny a v krabiciach a dózach už sa krčí len pár kúskov lineckého, rožtekov alebo plnených orechov. Alebo možno chcete ešte nejakú originálnu dobrotu navyše.

V každej rodine sa odovzdávajú recepty na vianočné pečivo po generáciách. Každý z nás máme nejaký ten poklad v podobe receptu uložený a nedáme na neho dopustiť.

Z tých polozabudnutých receptov sme našli jeden, ktorý sa tvárí ako kúsok dobroty z mäsiarstva.

Nie, neľakajte sa ničoho. Nie je to jaternica alebo snáď dokonca hovädzí guláš. Je to tlačenka. A nie je hocijaká. Je sladká, chutná po čokoláde, orieškoch, kokosu a vonia rumom. Je to nepečené vianočné pečivo, ktoré je hotové za chvíľku a vyzerá v reze veľmi zaujímavo. Jeho mozaika nápadne pripomína tlačenku. Toto vianočné pečivo je vhodné na výrobu až tesne pred Vianocami.

Čokoládová tlačenka

Suroviny:

  • celé maslo 250 g (môžete nahradiť Herou)
  • 1 vajce
  • 300 g na väčšie kúsky rozlámaných piškót
  • 170 g práškového cukru
  • 3 polievkové lyžice rumu
  • 2 polievkové lyžice kakaa holandského typu
  • 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
  • 1 hrsť strúhaného kokosu na obalenie

Postup:

Tuk rozpusťte na miernom plameni. Odoberte z ohňa a pridajte ostatné prísady, okrem kokosu. Z vymiešanej hmoty vyváľajte valec podobný tlačenke a obaľte ho v kokosu. Zabaľte ho do potravinárskej fólie, nechajte do druhého dňa v chlade a potom krájajte na plátky.

Surové vajce môžete nahradiť dvoma lyžicami Salka.

Pomocníci na pečenie z Magnet 3 Pagen

Tiež dnes sme pre vás vybrali pomocníkov na pečenie, ktorí sú v tomto období veľmi žiadaní:

Ako uskladňovať nepečené vianočné pečivo

Nepečené vianočné pečivo sa pripravuje až tesne pred Vianocami. Kto by tiež chcel riskovať, aby sa krém skazil alebo maslo zrazilo. Z tohoto dôvodu používajte kvalitné suroviny s dlhou trvanlivosťou. Toto vianočné pečivo potrebuje ku skladovaniu predovšetkým chlad. Ak sa vám už nezmestí do chladničky, môžete ho dať aj na balkón alebo do chladnej pivnice. Na tanierik ho dopĺňajte po kúskoch, pretože dlhodobo ponechané v teple mu hrozí roztečenie a skazenie.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.