Ako byť fit aj medzi sviatkami

<strong>Ako byť fit aj medzi sviatkami</strong>

V chladnejšom období roka nemá človek toľko potrebného pohybu a ešte, keď sa k tomu pridajú sviatky… Určite to tiež poznáte. Toľko dobrôt, čo sa cez vianočné sviatky na našich stoloch objaví, dokáže našu fyzičku ľahko potrápiť. Ako sa udržať v kondícii a neodopierať si to, čo máme tak radi?

Chôdza ako najprirodzenejší pohyb

Najprirodzenejší pohyb pre človeka je chôdza. Vedeli ste, že je dokonca oveľa účinnejšia, než samotný beh?

Chôdza je pre každého človeka skvelý prostriedok pre udržanie kondície. Úplne postačí 20minútová prechádzka denne. Ak si k tomu vezmete na zápästie fitness náramok VIVADIA, budete mať svoju aktivitu pod kontrolou. Tento pomocník bude merať vašu srdcovú frekvenciu, krvný tlak i hladinu kyslíka. K tomu bude počítať aj kroky, spálené kalórie, vzdialenosť i čas. Náramok využijete proste pri každej svojej aktivite. Ak vám vyhovuje úplne nenápadný náramok s rovnakými funkciami, máme pre vás úzky fitness náramok, ktorý ľahko spárujete aj s inteligentným telefónom.

Stepper šetrí naše kĺby

Steppery patria s rotopédmi medzi najstaršie základné fitness stroje. Stepper, ktorý vám ponúkame simuluje prirodzený výstup do schodov. Precvičujeme na ňom najmä sedacie a stehenné svaly a k tomu všetkému je cvičenie šetrné pre naše kĺby. Pravidelný tréning znižuje pokojovú tepovú frekvenciu, čo je pre naše srdce blahodarne. Nesmieme zabudnúť ani na pľúca, kedy cvičenie zvyšuje dýchaciu kapacitu. Medzi skladnejšie varianty patrí mini eliptický trenažér.

Rotoped je klasika slovenských domácností

Ako sme už zmienili, stepper i rotoped patria medzi najstaršie základné fitness stroje. Rotoped X-bike 3 v 1 úplne postačí na precvičenie celého tela. Integrovaný digitálny asistent meria čas, tep, spálené kalórie, prejdené kilometre a rýchlosť. Nespornou výhodou je aj to, že ho môžete zložiť.

Posilňujme ruky aj nohy jednoducho

Ruky a nohy potrebujeme. A najlepšie dobre posilnené. Tento praktický posilňovač paží a nôh je univerzálne použiteľný. Nielen, že vďaka nemu posilníte svaly na ovisnutých ramenách alebo stehnách, ale aj svaly panvového dna. Už 5 minút denne stačí, aby svaly posilnili a predišlo sa ich ochabovaniu.

Fitness program v pohodlí domova

Nech už potrebujete schudnúť, posilniť svalstvo alebo sa len tak pretiahnuť, tieto všestranné elastické gumy ponúkajú kompletný fitness program pre celé telo. Balenie obsahuje 3 posilňovacie gumy pre rôzne úrovne výkonu. Vďaka svojej veľkosti a hmotnosti sú absolútne ideálne na cesty.

Príjemná masáž každý deň

Budovať svaly pre zdravú kondíciu dokáže aj šikovná masážna pištoľ. Súčasťou balenia sú rôzne nadstavce, ktoré uvoľňujú tkanivo cielenými rázovými vlnami a vibráciami. Zároveň podporujú správnu funkciu krvného obehu a zmierňujú niektoré druhy bolestí. Je to skutočne účinná zbraň proti svalovému napätiu a fasciám.

Každodenné cvičenie alebo cielený pohyb napomáha veľmi účinne k uvoľňovaniu endorfínov a ostatných hormónov dobrej nálady. Cvičením a zdravým pohybom bojujeme proti stresu a napätiu. A to sa vyplatí, čo poviete?

Nech už svoju kondíciu budete udržiavať s akýmkoľvek pomocníkom, v domácich podmienkach ušetríte aj svoju peňaženku.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.