Sviatočné stolovanie

Sviatočné stolovanie

Tiež sa tak tešíte na sviatky? Nie je to len dobré jedlo a pitie, krásne uprataný a nazdobený byt, ale predovšetkým radosť zo spoločných momentov a vzájomného obdarovávania. K takým chvíľam bezpochyby patrí aj krásne prestretý stôl. Ako správne stolovať a ako čo najlepšie upraviť sviatočnú tabuľu, to sa Vám budem snažiť poradiť a doporučiť v tomto článku. Mnoho známych Vám určite povie, že polievka alebo omáčka chutia najlepšie z hrnca na platni, ale cez Vianoce si predsa musíme dať záležať!

Určite so mnou budete súhlasiť, že základom pre slávnostnú tabuľu je obrus. Môžete si vybrať z mnohých materiálov, tvarov a farieb.

Nádherný je samozrejme brokát a čistá bavlna, ale polyester či viskóza sú zase farebne výraznejšie, čo sa cez sviatky hodí, a tiež, čo je veľmi dôležité, sú oveľa ľahšie na údržbu. Netvoria sa na nich škvrny, pretože ich vlákna nie sú tak nasiakavé ako prírodné a tiež sa nemusia žehliť, čož je výhoda, ktorú v dnešnej dobe ocení mnoho zamestnaných žien.

Krásnym príkladom klasického vianočného bavlneného obrusu je aj ten s názvom Dedinka. Tancujúce snehové vločky a rozprávková dedinka, ktorá pôsobí až trojrozmerným dojmom, to je skutočne pôsobivý model sviatočného obrusu.

Okrem materiálu si tiež môžete zvoliť rôzne varianty podľa tvaru stolu alebo napríklad možnosť podkladového obrusu a behúňa tzv. naperon. Tento štýl je obľúbený v celej Európe a jednofarebný základ často zdobí veselé, pestré a praktické obrusy v tvare menšieho obdĺžnika. napron

Ako stvorený pre Vaše slávnostné okamihy je tento napron Hviezdy z kvalitného polyesteru. Elegantný žakárový model s tkaným vzorom hviezd a s jemným leskom zdôrazní slávnostný ráz Vašej štedrovečernej večere a vytvorí z každého stolu sviatočnú tabuľu.

Na krásne prestretom stole nesmie chýbať vkusnýtextilný košík. Môžete do neho uložiť pečivo, orechy alebo rôzne sladkosti. Jeho materiál možno zladiť s chňapkou, prestieraním alebo zásterou v rovnakom motíve.

A čo ešte nesmie chýbať pri sviatočnom stolovaní? Predsa obrúsky! A ak chcete svoju rodinu a hostí skutočne okúzliť, potom vyskúšajte obrúsky už zložené v kreatívnom vzhľade vianočných stromčekov 😊.

Ako skládate obrúsky Vy? Určite spoločne prídeme na celú radu zaujímavých tipov. Podeľte sa o nich s nami v komentároch.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.