Šikovné tipy na zaváranie

Šikovné tipy na zaváranie

Jeseň je časom zberania  plodov a pochopiteľne aj ich spracovávanie. Mrazenie sme prebrali minule a dnes mám pre Vás pár nápadov pre oblasť zavárania. Kto zavára, ten vie, že to je alchýmia a že sa k svojim NAJ receptom prepracovával dlhé roky. A aj keď spôsob práce a zloženie lákov a zálievok je často doslova rodinným pokladom či dokonca tajomstvom, pár praktických tipov na šikovných pomocníkov príde iste vhod každému.

Ja osobne nie som na zaváranie žiadny veľký odborník, ale rada vyzerám aj pri tejto činnosti štýlovo a cítim sa dobre. Preto by som do Vašej pozornosti odporučila túto zásteru s moderným motívom plameniakov. Nielen, že Vám pristane, ale samozrejme je aj veľmi praktická. Veľká zástera z čistej bavlny Vás ozdobí aj ochráni.

A keď už máte zásteru s týmto trendy vzorom, oživte ľahko a rýchlo aj svoju kuchyňu tiež štýlovou utierkou na riad s rovnakým motívom. sklenice na zavařování

Ďalši doplnok, ktorý sa pri zaváraní naozaj využije, je kuchynská chňapka. Ja som vybrala samozrejme opäť model s motívom plameniakov, pretože v kuchyni by malo byť všetko perfektne zladené. Vkusná bavlnená chňapka ochráni Vaše ruky pred popálením, a navyše  Vašej kuchyni skutočne pristane. A určite Vám doporučujem objednať si dve, nielen kvôli zaváraniu, ale aj lepšiemu držaniu horúcich hrncov a pekáčov.

Ak môžem súdiť podľa seba, tak zaváracích pohárov má každá gazdinka vo svojej domácnosti bezpočet. Ja sama sa ich počas roka snažím zbavovať, ale mám dojem, že to je práve vec, ktorej má každý dostatok. Čo sa ale bude určite hodiť všade, to sú štýlové samolepiace štítky.

Oválne etikety s ozdobnými lemami majú tri riadky, takže môžete v názvoch svojich výtvorov popustiť uzdu fantázii. Alebo môžete napísať na štítok venovanie od srdca. Každá marmeláda, kompót alebo čalamáda sa tak stanú tým najkrajším darčekom. Pretože ako už povedal môj obľúbený hrdina v podaní Jiřího Kodeta vo filme Pelíšky: “Najlepšie darčeky sú tie, ktoré človek pre druhého sám vyrobil”.

Mojím posledným tipom je šikovné cedidlo na konzervy a poháre. S týmto cedidlom zlejete v prípade len šťavu či olej a zvyšok zostane vnútri. Iste, mnoho rôznych zmesí sa konzumuje aj so zálievkou, však sú prípady, kedy človek potrebuje šťavu zliať. Možno aj Vy robíte domáce želé na ovocnú tortu či koláč pomocou vanilkového pudingu. Z kompótu tak potrebujete na jeho prípravu zliať len šťavu, pričom ovocie  poukladáte na piškótu, než ho hotovým želé zalejete.

Zavárate len ovocie, alebo tiež zeleninu a čalamády? Ako dlho Vám v komore Vaše zásoby vydržia?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.