Čo sa práve zberá a ako to spracovať

Čo sa práve zberá a ako to spracovať

Či už máte záhradku alebo radšej chodíte na trh, určite ste si všimli, že tento rok všetko dozrieva tak nejako skôr. Okrem jahôd, čerešní a pod., To bolo aj víno. Iste ste zaznamenali, že burčiak bol o dva týždne skôr ako iné roky. Dozrievanie plodov sa okrem počasia riadi tiež nadmorskou výškou, avšak aj na horách sa tento rok so spracovaním úrody museli ponáhlať. Výborným spôsobom ako uchovať ovocie a zeleninu je zamrazenie a ja mám pre Vás pár tipov na praktické pomocníky.

Najjednoduchším a najklasickejším spôsobom mrazenia napr. drobného ovocia sú mikroténové sáčky. Ale aj tu číha problém, a to v ich uzatváraní. Môžete

využiť skvelú pomôcku, ktoré sú klipsy na sáčky v rôznych farbách. V balení je ich osem kusov a možno ich použiť ako na vrecká do mrazničiek, tak aj na uzatváranie rôznych načatých balení sušienok, orieškov alebo čipsov. Dobre uchovajú čerstvosť a v mrazničke chránia pred spálením potravín mrazom.

Pokiaľ chcete mať sáčky ešte dôkladnejšie uzavreté, môžete skúsiť ručnú zváračku. Dokonale spojí sáčky s potravinami určenými na mrazenie rovnako ako napríklad roztrhnuté vrecká s drobnými pochúťkami. Všetko je potom skutočne nepriedušne zabalené a vydrží dlho čerstvé. Stačí len ľahko prejsť pozdĺž okraja vrecka a pevný zvar je hotový. Zváračka vytvorí naozaj pevný spoj, takže Vám z vrecka nevytečie ani tekuté jedlo. Všetko tiež vydrží dlhšie čerstvé. Prevádzka je na batérie, ktoré si môžete tiež rovno priobjednať.

zvarackaAk nie ste priaznivci mrazenia potravín v sáčkoch, potom tu pre Vás mám výborný tip na priestorovo úsporné priehľadné boxy, ktoré sa hodia  na ukladanie potravín ako napríklad ovocia, zeleniny, syrov, ryže, cestovín, kávy alebo pečiva, ale práve taktiež na mrazenie. Môžete tak zamraziť treba celé kurča a potom ho nechať rozmraziť v mikrovlnnej rúre. Tieto šikovné a prehľadné boxy Vám umožní naozaj dokonalé uchovávanie zásob. Navyše majú vpredu praktickú rukoväť a tiež ukazateľ dátumu vo veku, čo je obzvlášť u zamrazených potravín výborná pomôcka.

Čo sa Vám bude pre zmrazovanie iste mimoriadne hodiť, je kotúč s 500 etiketami na popísanie. Okrem popisu zmrazených potravín môžete etikety využiť aj na domáce zaváraniny alebo akékoľvek iné jedlo v chladničke či špajzi s nečitateľným dátumom spotreby. Táto pomôcka Vám navyše vydrží naozaj veľmi dlho.

Viete, že povrchy s námrazou vyžadujú aj vyššie náklady? Takže ak chcete ušetriť, tak si rozhodne zaobstarajte túto praktickú podložku proti námraze. Pomôže Vám zbaviť sa tohto nepríjemného javu a uľahčí čistenie mrazničky. Predĺži interval zložitého a namáhavého odmrazovania, pretože jednoducho neumožní vytvárať ľadovú námrazu. Môžete ju aj tvarovať strihaním.

Aká bola Vaša tohtoročná úroda. Mali ste ju ako uskladniť?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.