Zabavte deti na zahrade

Zabavte deti na zahrade

Od jari do jesene je našim deťom a vnúčatám najlepšie vonku na čerstvom vzduchu. Keď je krásne teplo, môžu sa kúpať. A ako je známe, s touto zábavou si deti vystačia celý deň. Stačí ich dobre namazať, ustrážiť a máme postarané. Ale čo keď počasie na kúpanie nie je? Vybrala som pre Vás pár senzačných produktov z nášho sortimentu hier. A niektoré sú tak báječné, že som si ich hneď objednala sama. Výhodou je, že si s nimi môžu hrať deti aj dospelí a užijete si s nimi veľa zábavy.

Jednou z nich, ktorú som už sama vyskúšala, je hádzacia hra s krúžkami. Obsahuje štyri stojančeky v dizajne rôznych loptových hier – basketbalu, futbalu, baseballu a rugby + osem farebné označených hádzacích krúžkov. Možno to vyzerá jednoducho, ale akonáhle to skúsite, uvidíte, že to tak nie je! Záleží samozrejme na vzdialenosti, z ktorej sa rozhodnete hádzať. Čím je dlhšia, tým je to náročnejšie. Hra pre celú rodinu Vás určite nadchne rovnako tak ako mňa. Baviť sa môžu predškoláci i prarodičia!

Z podobného súdka je aj ďalšia výborná záhradná hra – kroket. Nemýľte si ju s rozšírenejším kriketom, ktorý sa hrá s dlhými pálkami, účastníci majú prilby a ihrisko s bránkami má prísne pravidlá. Kroket je hra, v ktorej sa v tráve palicou (v podobe dreveného kladiva) úderom posúvajú gule cez bránky až k cieľovému kolíku. Hra pre štyroch účastníkov obsahuje štyri palice, štyri gule, osem bránok a dva cieľové kolíky.

hraĎalším mojím tipom na bezpečné hry s deťmi je hádzacía hra Klaun. Súprava obsahuje šesť loptičiek so suchým zipsom a obrázok s klaunom ako terč. Šikovná obdoba dospeláckej hry so šípkami, ale namiesto ostrých hrotov sú tu len ľahké loptičky. Naučte svoje deti a svoje vnúčatá, ako dobre zamieriť a zažijete s nimi radosť zo správnej trefy! Možno si spomeniete na svoje detstvo a podobné hry, ktoré tu sú mnoho rokov.

Tiež si môžete užiť široký repertoár doskových hier. Ako prvé by som Vám odporučila obľúbené mikádo. Aj keď si mnoho ľudí myslí, že pochádza z Ázie, nie je tomu tak. Mikádo je pôvodom z Európy. A vďaka nášmu e-shopu ho môžete mať doslova za babku. Náhodne rozhádzaný zhluk drevených tyčiniek vyzerá neusporiadane a Vy musíte vyťahovať jednotlivé tyčinky tak, aby sa žiadna ďalšia nepohla. K tomu je potrebné mať pevnú ruku a cit v prstoch. Je to ozajstná výzva pre veľkých i malých!

Pre deti bude veľmi zábavná tiež klasická hra dáma, avšak v zaujímavej podobe s kameňmi v tvare mačiek a myší. Zoznámte ich s touto tradičnou hrou, ktorá patrí do skupiny abstraktných strategických doskových hier určených pre dvoch hráčov. Existuje mnoho variant, však charakteristickými prvkami je pohyb kameňov po diagonálach a snaha vyradiť preskočením všetky protivníkove kamene.

A mojím posledným tipom a srdcovou záležitosťou je hra Halma. Túto strategickú doskovú hru vymyslel v roku 1880 americký chirurg George Howard Monks. My Vám ponúkame jej tzv. čínsku verziu, ktorá sa hrá na drevenej hracej doske v tvare šesťcípej hviezdy. Úlohou každého hráča je, premiestniť svoje figúrky do protiľahlého cípu hviezdy. Halmu môžu hrať dvaja až v šiesti hráči. Figúrky sa presúvajú zapichovaním, nemôžu sa prevrátiť ani skotúľať, a tak je hra vhodná aj do dopravných prostriedkov.

Ako bavíte svoje deti či vnúčata Vy?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.