Doprajte svojmu psíkovi len to najlepšie

Doprajte svojmu psíkovi len to najlepšie

Veľa z nás si život bez verného psieho kamaráta nedokáže predstaviť. Každý majiteľ psa veľmi dobre vie, že okrem lásky je potrebné venovať svojmu štvornohému kamarátovi tiež kvalitnú starostlivosť. Čo nezabudnúť, aby Vášmu psíkovi nič nechýbalo?

V prvom rade je nutné, aby sa pán svojho psíka vybavil všetkým potrebným. Dôležité je opatriť mu vôdzku a vhodný obojok – jeho priemer i hrúbku remienka treba vyberať s ohľadom na veľkosť psa. Niektorí ľudia, ak vlastnia malé plemeno, dokonca miesto obojku volia radšej popruhy. Tie sú pre malých psov o poznanie pohodlnejšie. Čím ďalej väčšej obľube sa tešia aj štýlové obojky so šatkou. Tie sa vyrábajú ako na malé, tak aj na veľké psie plemená a zoženiete ich v širokej škále farieb i vzorov. Na svoje si tak príde ako pán, tak aj psík. Ďalšou dôležitou vecou, ​​na ktorú neradno zabudnúť, je identifikačná známka. Ak sa Váš pes stratí, možno vďaka údajom na nej pomerne ľahko nájsť jeho majiteľa. Ak nemáte tú klasickú, môžete to vyriešiť tak, že psovi zaobstaráte špeciálny prívesok na obojok. Je naozaj maličký, a napriek tomu sa do neho zmestí lístoček so všetkými kontaktnými údajmi na majiteľa. Navyše sa nemusíte báť, že by ho Váš miláčik pri vonkajšom vyčíňaní stratil. Má totiž skrutkový uzáver. Chodíte často so svojim psom na dlhé prechádzky a tomuto rituálu sa nevyhýbate ani v tme, určite uvítate prívesok na obojok s LED svetlom. Psíka s ním môžete bez obáv pustiť z vôdzky a vďaka blikajúcemu prívesku budete mať stále prehľad, kde práve pobehuje.

toaleta

Akonáhle udrú prvé mrazy, rýchlo si obliekame teplé zimné bundy, kabáty a topánky. Viete ale, že zimnú výbavu by mal mať aj Váš pes? V dnešnej dobe je už obvyklé stretávať v zimnom období psov v zimných svetroch a kabátikoch. Dôležité je však chrániť aj labky Vášho kamaráta. Mráz, poľadovica, sneh a posypová soľ – to všetko má nepriaznivý vplyv na vankúšiky na jeho labkách. Niektorí ľudia sa o ne preto pravidelne starajú tým, že ich mažú špeciálnymi balzamami. Vyriešiť to ale môžete psími ponožkami. Jednoducho ich psovi pred venčením nasadíte a môžete ísť von.

Rovnako ako každý deň venujete starostlivosť svojim vlasom, je potrebné sa postarať aj o psiu srsť. U hrubosrstých plemien sa pravidelne trimuje špeciálnymi nástrojmi na to určenými. U ostatných psov stačí srsť pravidelne vyčesávať vhodným hrebeňom. Na trhu je veľa druhov – od plastových, cez umelohmotné až po gumové. A práve gumová kefaje k srsti Vášho psíka najšetrnejšia a predovšetkým neublíži jeho pokožke, na rozdiel od kief s kovovými hrotmi. Nezabudnite psa tiež pravidelne kúpať, obzvlášť ak je zvyknutý byť často a dlho vonku. V chovateľských potrebách, u veterinára aj v klasických obchodoch zoženiete špeciálne šampóny určené priamo pre psiu srsť. Rozhodne používajte tie. Váš šampón by mohol psiu pokožku podráždiť.

Určite to veľmi dobre poznáte. Naservírujete svojmu štvornohému miláčikovi niečo dobré pod zub a on s tým nemilosrdne zašpiní všetko okolo misky. Čo s tým? Je to jednoduché, vyriešte to podložkou pod misky! Všetko, čo zostane mimo misku, môžete jednoducho vyhodiť a podložku rýchlo umyť.

Nezabúdajte ani na pohodlie svojho psa, jedine tak bude naozaj šťastným a spokojným spoločníkom. Začnite u miesta na spanie. Pokiaľ Váš pes rád spí na dlažbe v predsieni alebo na plávajúcej podlahe, kúpte mu pohodlnú polstrovanú deku. Zospodu má protišmykový povrch, takže bude stále držať na svojom mieste. Navyše odpudzuje chlpy. Zháňate pre psíka pelech napríklad do obývacej izby alebo do spálne, skúste tento. Môžete ho umiestniť do rohu miestnosti, kde sa rozhodne nebude pliesť. A čo viac, Váš pes Vás za neho bude milovať! Rovnako ako sa bez hračiek nezaobídu deti, nemôže bez nich byť ani väčšina psov. Kúpte mu balónik, plyšovú hračku alebo napríklad gumové pískacie kurča. O zábavu bude rýchlo postarané.

Občas sa každému majiteľovi psa stane, že sa neplánovane zdrží mimo domova a skončí to tak, že sa psíkovi doma stane malá nehoda. Vyriešte túto nepríjemnosť raz a navždy vďaka psej toalete! Veľmi ľahko sa čistí a Váš pes Vám za ňu bude vďačný nielen v prípade, že nebudete doma, ale aj keď bude chorý a bude tak častejšie potrebovať vykonať potrebu.

Čo všetko má doma Váš chlpatý maznáčik?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.