Čo vo Vašej kancelárii nesmie chýbať?

Čo vo Vašej kancelárii nesmie chýbať?

Ľudia, ktorí pracujú v kancelárii, vedia, že kvalita pracovného prostredia je veľmi dôležitá. Patríte medzi nich? Potom pre Vás máme pár rád ako si sedenie v kancelárii čo najviac spríjemniť.

V prvom rade je dôležité udržiavať svoje pracovné miesto čisté. Veľkú časť upratovania iste obstará človek, ktorý je vo Vašom zamestnaní najatý na upratovanie. Zvyšok je na Vás. Čo napríklad taký monitor? Nie je nič príjemné, keď sa pri štúdiu dokumentov v počítači pozeráte cez šmuhy a odtlačky prstov. Preto vždy majte po ruke čistič obrazoviek. Mikrovlákno, z ktorého je čistič vyrobený, vyčistí Váš monitor od nečistôt a krásne ho vyleští. Ďalším častým neduhom, ktorý sa v kanceláriách bežne praktizuje, sú stohy nepotrebných dokumentov, ktoré z rôznych dôvodov nie je možné len tak vyhodiť do koša. Ak sa aj na Vašom pracovnom mieste povaľujú papiere, ktoré Vám sú k ničomu, povolajte pomocníka – skartovačku! Tá plastová má jednu výhodu – nemusíte hľadať zásuvku. Je totiž manuálna, môžete ju tak použiť kedykoľvek a kdekoľvek.

vankus

Nezabúdajte ani na dostatočné pohodlie. Aj to sa totiž odráža na kvalite Vašej práce. Sedavé zamestnanie nie je vždy príjemné a často si to odnáša  bolesť chrbta alebo kĺbov. Špecialisti odporúčajú, aby sme sa počas pracovnej doby krátko prešli alebo spravili pár naťahovacích cvikov. Nie vždy je ale na toto čas. Skúste to teda inak. Podporný nafukovací vankúš na stoličku bude oporou pre Vašu chrbticu. Pokiaľ Vás trápi chrbát, za pár dní rovnako pocítite zlepšenie. Ak sedíte v práci na klasickej stoličke a nová kancelárska stolička na kolieskach je v nedohľadne, máme pre Vás riešenie. Tým je špeciálny otáčací vankúšik, vďaka ktorému sa budete môcť otáčať, kamkoľvek budete potrebovať, bez toho aby ste odsúvali stoličku. Máte v práci koberce? Potom nie je príliš vhodné chodiť po nich v topánkach. Navyše ani nie je zdravé mať celý deň na nohách uzatvorenú obuv. Prezúvajte sa! Uvidíte, že sa hneď budete cítiť lepšie. Niektoré šľapky sú navyše masážne, čo podporuje prekrvenie nôh. Ak máte v kancelárii namiesto kobercov len linoleum, plávajúcu podlahu alebo dlažbu, môže sa stať, že Vám bude počas dňa zima. V takom prípade nie je nič jednoduchšie ako využiť hrejivé vrece. Môžete sa zapnúť doňho a užívať si nekonečného pohodlie v teple, aj keď práve vypĺňate tabuľky v počítači.

Rovnako ako doma, aj v zamestnaní sa vždy hodia praktické vychytávky, ktoré Vám uľahčia prácu. Pracujete s dokumentmi, ktoré je potrebné aj celé hodiny čítať? Potom ste sa už určite stretli s takými, ktoré obsahujú naozaj drobný text. Ten možno často prečítať len s ťažkosťami. Preto je dobré mať vždy po ruke kancelársku lupu. Vďaka nej budete môcť aj miniatúrny text bez problémov a rýchlo prečítať. Máte v kancelárii zakladače alebo zložky na dokumenty a často tápate, čo kde hľadať? Pomôže Vám popisovač. Pomocou neho si môžete vytlačiť samolepiace štítky, ktoré nalepíte presne tam, kam potrebujete. A navyše, vďaka tomu, že sú plastové, máte istotu, že dlho vydržia. Ak papiere nepotrebujete zakladať, ale na stole Vám prekážajú, je pre Vás ideálnym riešením príručný vozík so zásuvkami. Využiť ho môžete aj na uskladnenie kancelárskych potrieb alebo osobných vecí. Vozík je na kolieskach, takže ho môžete kedykoľvek ľahko premiestniť.

A čo dekorácie? Urobte si svoje pracovné miesto pekné. Ak nad hlavou nemáte požiarny hlásič, nebojte sa zaobstarať si na stôl pekný svietnik. Ten by ale mal byť dostatočne stabilný, aby ste ho omylom neprevrhli zrovna v momente, keď v ňom bude horieť sviečka. Pri odchode z kancelárie vždy skontrolujte, že ste sviečku zhasla. Ak si túto dekoráciu z bezpečnostných dôvodov nemôžete do kancelárie zaobstarať, vyzdobte si stôl aspoň peknou umelou kvetinou v zaujímavej váze. Má jednu nespornú výhodu – nikdy nezvädne 🙂

Máte svoju kanceláriu? Bez čoho sa nezaobídete pri práci Vy?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.