Ako sa zahriať počas zimných večerov

Ako sa zahriať počas zimných večerov

Vonkajšie počasie nenecháva nikoho na pochybách – zima je tu so všetkou parádou. Viac ako inokedy bývame častejšie doma a snažíme sa čo najviac zahriať a zababušiť. Ako dosiahnuť najlepšiu pohodu a pocit šťastia, ktorému v Škandinávii hovoria hygge? To sa Vám budeme snažiť poradiť v nasledujúcom článku.

A so zahrievaním začneme rovno od podlahy. Už naše babičky hovorievali, že najväčšia zima je vždy od nôh. S tým môžeme len súhlasiť. Aj z fyzikálneho hľadiska sa chladný vzduch naozaj drží skôr pri zemi a teplý vzduch stúpa nahor. Tam nám je však málo platný. Aby ste si udržali v studenom zimnom počasí nohy v teple, mali by ste si zaobstarať pekne teplé papuče. Vďaka ich neutrálnej zelenej farbe a peknému nórskemu zimnému vzoru sú vhodné pre ženy aj pre mužov.  papuče

Viete, čo je podľa prieskumu najobľúbenejším domácim odevom? Župan! Takže určite neváhajte a vyberte si napríklad tento župan, ktorý je z kvalitného

fleecu a vďaka nemu veľmi hrejivý a zároveň ľahký. Pohodlný strih s veľkými vreckami Vás po príchode z práce alebo po kúpeli uspí asi behom desiatich minút.

Úplne skvelou voľbou do chladných dní je tzv. televízna deka. Môžete ju nájsť aj pod názvami televízne vrece alebo domáci kabát. Jedná sa o príjemnú fleecovú deku s rozmermi 150 x 170 cm, z ktorej sa dá pomocou patentov a zipsu vytvoriť úžasný a hrejivý dlhý kabát / vrece. V takomto modeli sa Vám budú pozerať Vaše obľúbené televízne programy síce dokonale príjemne, ale nezaručujeme Vám, že ich uvidíte celé 😊.

Aby sme sa nedržali len doma, príjemne hrejivé posedenie si môžete vytvoriť aj v aute. Kto by nepoznal ten nepríjemný pocit, keď ráno po mrazivej noci nastúpite do auta, a musíte sa posadiť do vymrznutej sedačky. Pokiaľ si však zaobstaráte špeciálny otočný vankúš, ktorý Vám okrem hrejivého poťahu ponúkne aj pohodlné nastupovanie a vystupovanie, bude sa Vám aj ráno do auta sadať ako doma do vyhriateho kresla. Vankúš je dodávaný s tromi poťahmi, okrem toho hrejivého má ešte chladivý na leto a potom tiež špeciálny pevný poťah pre každodenné použitie. Vankúš si totiž môžete dať aj na svoju pracovnú stoličku a uľahčiť si tak vstávanie.

Rozhodne je potrebné postarať sa o svoje pohodlie a teplo aj vonku. Kvôli zdraviu a dobrému spánku je aj v zime nutné chodiť von na prechádzky. A pretože v mraze nie je veľmi dobré chodiť len v nohaviciach tak, ako chodíte v lete, šikovné spodky sa iste budú hodiť každému. Nemajú typický vzhľad spodnej bielizne, vyzerajú ako legíny, takže ich využijete ako pod nohavice ako efektívnu vrstvu proti mrazu, tak pokojne aj doma ako hrejivé domáce nohavice. Spodky majú jednotnú veľkosť a padnú tak obom pohlaviam a mnohým typom postavy.

Posledný tipom na zahriatie je špeciálny balzam, ktorý sa bude skvele starať o Vaše nohy. Vďaka silnému prekrveniu pokožky pôsobením blahodárnych silíc z borovice, sa Vám za chvíľu bude zdať, že máte nohy v lavóre s horúcou vodou. Užite si príjemnú zimu a nezabudnite, že dôležité je mať nohy v teple!

Riadite sa tiež radami babičiek, že najlepší je pokoj a nohy v teple? A môžeme si pokoj v dnešnej uponáhľanej dobe vôbec dovoliť? Ako dlho by mal podľa Vás taký pokoj trvať? Minúty, hodiny, dni? Napíšte nám do komentárov.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.