Slivky v slaninovom kabátiku

Slivky v slaninovom kabátiku

Dnes vám prinášame recept na grilovanú pochúťku, ktorú si zamiluje každý, kto ju ochutná. Jedná sa o veľmi obľúbené spojenie sladkej a slanej chuti tentoraz v podobe sušených sliviek a slaniny. Vyskúšajte ju a nebudete ľutovať! Tieto špeciálne slivky sú naozaj zážitkom!

Pre 2 osoby budete potrebovať:

1 balenie sušených sliviek bez kôstok
200 g anglickej slaniny na plátky
100 ml koňaku, brandy alebo portského vína (alkohol je možné vynechať)
Slivky odporúčame pred prípravou umyť, pretože často bývajú kvôli farbe ošetrené tzv. Sírením (môže spôsobiť nevoľnosť).

Ak negrilujete pre deti, potom môžete nechať slivky niekoľko hodín (alebo celú noc) marinovať v alkohole, ktorý máte radi. Ale nie je to vôbec nutné, táto pochúťka chutí skvele aj bez toho.

Ak sa vám chce, do sliviek môžete vsunúť mandľu, chuťový zážitok je potom ešte o niečo zaujímavejší a chrumkavejší. Náš tip: namiesto mandle vložte do slivky malý kúsok zrejúceho syra (Niva).

Každú slivku obaľte prúžkom slaniny a prepichneme špáradlom. Potom už môžete grilovať na akomkoľvek type vonkajšieho grilu alebo aj pokojne doma v rúre.

Za cca 10 minút je slanina dozlatista upečené a táto fantastická grilovaná jednohubka hotová. Podávajte teplé s bielou bagetkou či toastom. Špáradlá vo slivkách ponechajte kvôli jednoduchému servírovanie.
Želáme vám dobrú chuť smiley

Čím pohostíte svojich hostí pri letnej grilovačke Vy?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.