Tvarohové pečenie

<strong>Tvarohové pečenie</strong>

Tvaroh je jednou z najobľúbenejších a najvšestrannejších potravín, ktorá sa používa v kuchyniach po celom svete. Jeho popularita spočíva nielen v príjemnej chuti a textúre, ale tiež v množstve zdravotných prínosov. Je bohatý na bielkoviny, čo je zásadné pro budovanie svalov a opravu tkaní. Ďalej obsahuje vápnik, dôležitý pre pevné kosti a zuby, a je aj dobrým zdrojom vitamínov B, najmä B2 a B12, ktoré podporujú metabolizmus a zdravie nervového systému. Navyše obsahuje minimum tukov a môže byť súčasťou diéty pre zníženie váhy alebo udržovania zdravého životného štýlu.

Ako na nadýchaný tvarohovník?

Počuli ste už o tvarohovníku? Ide o klasický múčnik, ktorý vyniká svojou jemnosťou a plnou chuťou. Príprava začína originálnym trikom s pekáčom naplneným vodou, ktorý sa vloží do predhriatej rúry. To vytvára vodný kúpeľ, ktorý pomáha tvarohovníku zostať vláčnym a nadýchaným počas pečenia. Chuťové bunky milovníkov tvarohu si prídu rozhodne na svoje.

Ingrediencie:

  • 4 čerstvé vajcia
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
  • maslo na vymazanie formy

Postup:

  1. Príprava vodného kúpeľa: Najprv naplňte hlbší pekáč vodou zhruba do výšky 4 cm a vložte ho do vopred vyhriatej rúry na 200°C.
  2. Cesto: Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov, 75 g cukru a štipky soli ušľahajte tuhý sneh. V druhej mise vyšľahajte mäkký tvaroh so žĺtkami, zvyšnými 75 g cukru a vanilkovým cukrom do hladka. Postupne pridávajte múku a prášok do pečiva, aby bola hmota bez hrudiek.
  3. Zmiešanie cesta: Do tvarohovej zmesi opatrne a po kúskoch vmiešajte sneh z bielkov, aby cesto zostalo vzdušné.
  4. Pečenie: Vymažte formu maslom a naplňte ju pripraveným cestom. Formu vložte do pekáča s vodou v rúre a pečte vo vodnom kúpeli zhruba 45 minút na 200° C.
  5. Dokončenie: Po upečení nechajte tvarohovník vychladnúť priamo vo forme, aby nedošlo k jeho deformácií pri servírovaní.

Tvarohovník je ideálne servírovať s čerstvým ovocím alebo s polevou podľa vašej chuti. Vďaka vodnému kúpeli počas pečenie zostáva nadýchaný, vláčny a plný chuti, čo ho činí perfektnou sladkou bodkou k akejkoľvek príležitosti.

Naši pomocníci k pečeniu

Náš obchod na vaše pečenie samozrejme tiež myslel, a preto sme pre vás prichystali takých pomocníkov, ktorých v kuchyni rozhodne využijete:

Títo pomocníci vám uľahčia prácu a ušetria mnoho času a energie. Ak ste si z uvedenej ponuky nevybrali, určite si nájdete tých svojich pomocníkov, priamo na stránkach Magnet 3P.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.