Topánky, na ktorých všetko stojí

Topánky, na ktorých všetko stojí

Topánky sú dôležitá súčasť našich životov. Považujeme ich za samozrejmosť a len ťažko si predstavíme, že by sme v každom ročnom období chodili bosí. Majú jedinečnú históriu a prvé zmienky o predchodcoch topánok siahajú až do roku 1600 pred n. l., kedy si ľudia balili nohy do kože, aby ich chránili. Hneď po týchto kožených obaloch prišli na rad sandále, ktoré boli obzvlášť populárne v starom Egypte, Grécku a Ríme. Tieto spôsoby zakrývania nôh dali vzniknúť indiánskym mokasínam a odtiaľ už bol len krôčik k ostatným typom obuvi.

Ako si topánky vyšliapali cestu k pohodliu

História modernej obuvi sa začala písať v polovici 19. storočia. Vynálezy v podobe strojov na zošívanie hornej a spodnej časti obuvi umožnili ich hromadnú výrobu. Vtedy vynálezcovia a odborníci prišli na to, že je dôležité, aby pár topánok zodpovedal tvaru pravej a ľavej nohy. Do tej doby sa totiž každá z topánok dala obuť na obe nohy. Keď sa k výrobcom pridali odborníci z radov lekárov, poukázali na to, ako veľmi dôležitá je dobre padnúca obuv, ktorá netlačí, je primerane široká a maximálne pohodlná.

Topánky pre každú príležitosť

Pretože leto stále nekončí, máme pre vás v našej ponuke pohodlné šľapky , ktoré sa hodia k sukni, šatám aj k nohaviciam. V rovnakom duchu sú ušité aj elegantné a veľmi pohodlné topánky na klínku.

Medzi športovo elegantné topánky patrí pohodlná vychádzková obuv , v ktorej vás rozhodne nohy bolieť nebudú. Do nepriaznivého počasia je dôležité zvoliť nielen pohodlnú, ale predovšetkým uzavretú obuv. A do naozaj daždivého počasia do mesta aj na záhradu využijete polstrované gumáky v modernom károvanom vzhľade. Sľubujeme, že v nich vaše nohy zostanú v teple a suchu.

Pre milovníčky balerínok máme báječné topánky s asymetrickými pásikmi, ktoré bezpečne tlmia došľap.

Nesmieme zabúdať na vhodnú obuv tiež doma. Pre maximálne pohodlie nájdete v našej ponuke papuče v niekoľkých atraktívnych farbách a mäkkou výplňou.

Zdravé nohy v pohodlí

Veľmi často je nutné korigovať vnútro obuvi tak, aby chodidlá boli v správnej polohe. To všetko sa totiž odráža na celkovom držaní tela. Medzi dôležité doplnky patria multifunkčné vložky do topánok, ktorých polstrovanie odľahčí bruškám prstov, optimálne podoprú nožnú klenbu a mäkko odpružia došľap. Obľúbené sú tiež anatomicky tvarované podložky pod päty, ktoré sú vyrobené z pamäťovej peny a použitý high-tech materiál priaznivo reaguje na telesné teplo. Vďaka tomu sa chodidlu dokonale prispôsobia a chránia citlivé päty pred otlakmi a mozoľmi.

Mať zdravé nohy a istú chôdzu je pre nás veľmi dôležité. Starajte sa o nich a rozmazávajte tou správnou starostlivosťou a kvalitnou obuvou.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.