Oslávte MDD štýlovo – piknikom

Oslávte MDD štýlovo – piknikom

Medzinárodný deň detí vychádza tento rok na pondelok, takže sa dá predpokladať, že my, kto ich chceme osláviť, tak učiníme už cez víkend. Ak nám bude priať počasie, bolo by príjemné, urobiť záhradnú párty. Napokon k tomuto sviatku sa vonkajšia oslava priamo ponúka. Deti sa budú môcť rozbehnúť po záhrade a vyblázniť sa na čerstvom vzduchu. Detská párty je špecifická, pretože musíte vymyslieť jak občerstvenie, tak zábavu. Pripravila som si pre Vás pár zaručených tipov, ktoré vždycky zaberú.

Mojím prvým tipom je párty huba, ktorú môžete zaplniť jak slanými, tak sladkými maškrtami. Syrové jednohubky s jablkom či hroznovým vínom alebo kúskami koláčov, ovocie s pár želatínovými cukríkmi, všetko, čo sa dá napichnúť na špáradlo, sa hodí.

Nech už budete podávať akékoľvek nápoje, s týmito LED podložkami sa všetky Vaše poháre rozžiaria nádhernou hrou svetiel. Môj tip: podávajte v podsvietených pohároch aj dezert napríklad vrstvené smotanové poháre s ovocím a piškótami alebo zmrzlinu.

Keď sa párty pretiahne až do zatmenia, potom určite uvítate rôzne druhy osvetlenia. Veľa záhrad je osadených svetlami solárnymi, ktoré cez deň zbierajú slnečnú energiu, potom už večer a v noci osvecujú svoje okolie. Výborné sú tiež LED svetlá ako napríklad táto závesná lampa. Je vhodná tam, kde chýbajú zásuvky a dodá krásnu atmosféru každému večierku.

Nielen v prípade detskej párty bude mať určite úspech aj toto originálne svietidlo v tvare ananásu. Pre lepšie vyznenie odporúčam rôzne rozmiestnených viac kusov. K nim potom môžete skombinovať už spomínané solárne svietidlo v rovnakom tvare v žltej a zelenej farbe. Efekt potom bude skutočne dokonalý. 

Aj keď to máte z domu na záhradu kúsok, určite sa Vám nebude chcieť behať pre rôzne maličkosti zakaždým dovnútra. Využite tento termo košík, ktorý zvonku vyzerá ako prútený a zvnútra je vlastne chladiacim boxom. Bude sa Vám hodiť aj na pikniky a nákupy v teplom počasí. Je veľmi objemný a Vaše pokrmy aj pitie zostanú dlhšie čerstvé.

A pre zábavu malých oslávencov nezabudnite na dostatok hier. Ja som si obstarala  pestrofarebného klauna s loptičkami na suchý zips. Skvelá zábava predovšetkým pre menšie deti, ktorým ešte špicaté šípky do rúk nepatria. A trebárs sa s deťmi radi zahráte i Vy, dospelí.

Na záver si dovolím malé odporúčanie: v prípade detskej oslavy si prosím odoprite alkohol. Môže tu dôjsť k náhodnému vypitiu dieťaťom. Hovorím z vlastnej skúsenosti, zažila som to na oslave narodenín syna mojej kamarátky. Udýchané malé dievčatko pribehlo k stolu a než si toho niekto všimol, vzala odložený pohár a vypila takmer dve deci červeného vína. Bolo to skutočne dramatické popoludnie vrátane volania záchranky a kolabujúceho dieťaťa….  



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.