Novinky vo veľkonočných dekoráciách

Novinky vo veľkonočných dekoráciách

Veľká noc je tu už za týždeň a zatiaľ to vyzerá, že ju tento rok strávime trochu osamelo. Ja som sa rozhodla všetky odporúčané opatrenia dodržať, byť za cenu toho, že sa ani cez Veľkú noc s rodinou neuvidím. Ale nezabráni mi to urobiť si každoročnú veselú výzdobu a tešiť sa na tohtoročné blížiace sa sviatky jari. Veď ono to všetko raz pominie, budeme žiť ako predtým a celá táto náročná doba už pre nás bude len varujúcou pripomienkou toho, ako dobre sa vlastne máme. Veselú Veľkú noc všetkým!  

Ako sa hovorí, prvý dojem je zásadný. Preto vždycky so zdobením začínam s oknami a dvermi. Tento rok mi padol do oka nádherný veniec, ktorý je možné buď zavesiť na dvere, do okna či na stenu alebo len tak postaviť na stôl. Veselá farebná kompozícia z kvetín a krušpánu s krásnou stužkou a malým zajačikom rozžiari každý interiér a poteší oko aj dušu.

Na záhradu, terasu či balkón sú určené roztomilé solárne káčatká. Cez deň čerpajú energiu a večer sa potom rozsvietia príjemným žltým svetlom. A rozhodne ich nemusíte po Veľkej noci upratovať, budú Vám ochotne robiť radosť celú sezónu až do jesene!

Ďalšou milou jarnou dekoráciou je bytový textil. Tiež máte v jari chuť vniesť do svojho domova nový svieži vietor? Ja mám doma viac verzií závesov, diek, vankúšov a obrusov. Práve v týchto dňoch obmieňam hrejivé materiály v tlmenejších farbách za veselé pastelové odtiene, ktoré ma budú tešiť mnoho mesiacov teplejšieho počasia. Farebné výšivky, efektné prestrihy a hodvábny lesk na tomto obruse s narcismi Vám pripomenú jar a slnko.

To, že Veľká noc nie je len duchovným sviatkom a oslavou jari, ale tiež radosťou z dobrého jedla, som už spomínala minulý týždeň, kedy sme si pripomenuli báječné veľkonočné recepty. Dnes som pre Vás našla dekoratívny etažér, na ktorom môžete servírovať slané i sladké lahôdky. Skvele sa na ňom budú vynímať napríklad napoly rozkrojené vajíčka natvrdo s ochuteným žĺtkom, rovnako ako tie sladké, ktoré sú mojím ďalším tipom pre Vás.

Hriešne dobré vajíčka z kvalitnej horkej čokolády sú plnené lahodným vaječným koňakom. A aby bol etažér pekne plný, odporúčame Vám ešte tieto neodolateľné guličky z vaječného likéru. 

Prajem Vám veľa zdravia a pohody a užite si krásnu Veľkú noc!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.