Najlepšie jahodové torty, aké ste jedli

Najlepšie jahodové torty, aké ste jedli

Jahôd vraj bude tento rok výrazne menej. Ich úrodu poničili májové nočné mráziky. Dobrou správou ale pre nás je, že vzhľadom k vysokej konkurencii si jahodári nemôžu dovoliť svoju produkciu príliš zdražiť. Takže nejaké tie jahody so šľahačkou, jahodovú bublaninu alebo aj trochu džemu na ďalší  rok si určite urobiť zvládneme. Ja som si pre Vás dnes pripravila recepty na dve torty, ktoré u nás doma „frčia“ už niekoľko rokov a nikdy neomrzia. Obe sú veľmi ľahké a zdravé, skoro by som povedala, že „diétne“ 😊

 Nepečená jahodová torta z piškót a smotany

Suroviny: 1 balenie detských piškót, 3 veľké balenia kyslej smotany (cca 400 g), 3 vanilínové cukry, 500 g jahôd, 1-2 lyžice pravého kakaa na posypanie

Postup: Balíček piškót si rozdeľte na dve polovice. Otvorte si kyslé smotany a do každej vmiešajte vanilínový cukor. Jahody umyte, odrežte stopky a nakrájajte šikovným pomocníkom.

Teraz môžete začať vrstviť. Na dno tortovej formy naskládajte polovicu balíčka piškót. Zalejte jednou kyslou smotanou. Na smotanu poukladajte všetky nakrájané jahody. Nasleduje opäť vrstva smotany a po nej druhá polovica piškót. Ako posledná bude tretia smotana, ktorú pekne uhladíte a posypete kakaom. Tortu vložte do chladničky na cca 4 až 6 hodín.

Náš tip: Nemusíte používať jednu veľkú tortovú formu, vyskúšajte moderný spôsob servírovania dezertov a urobte každému jeho vlastnú malú tortičku. 8dielna súprava (6 krúžkov a dve pomôcky) Vám to umožní a Vy tak určite zožnete obdiv svojich hostí 😊

Jahodová torta s jogurtom, šľahačkou a ricottou

Suroviny: na cesto: 3 vajcia, 100 g cukru krupice, 150 ml bieleho jogurtu, 200 g hladkej múky, 50 ml oleja, polovicu lyžičky prášku do pečiva a 150 g jahôd, na krém: 200 g šľahačky, 200 g ricotty, 3 lyžice cukru múčka, na dokončenie: 150 g jahodového džemu, 150 g jahôd a vetvičku mäty.

Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a zapracujeme do nich zľahka olej a jogurt. Potom vmiešame múku s práškom do pečiva. Cestom naplníme tortovú formu a rozložíme naň pokrájané jahody. Pečieme asi na 160 stupňov približne 50 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Krém vyšľaháme z ricotty, cukru a šľahačky, pokiaľ nebude pevný. Potom potrieme vychladnutú tortu džemom, nanesieme pripravený krém a dozdobíme druhou časťou jahôd a mätovými lístkami.

Náš tip: Pri dokončení nemusíte krém natrieť na tortu v jednej vrstve. Použite vrecko s ustrihnutým rohom a vytvarujte na vrch torty z ricotty so šľahačkou malé guľaté pusinky, jednu vedľa druhej. Torta tak bude vyzerať úplne úžasne!

Ako sa Vám páčili dnešné recepty? A aké dobroty z jahôd robíte doma Vy? Napíšte nám do komentárov a potešte aj ostatných čitateľov. Ďakujeme!



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.