Relax po jarnom výlete

Relax po jarnom výlete

Konečne je tu jar, ktorá prišla, ako to v posledných rokoch býva, náhle a v plnej paráde. Stromy a kríky rozkvitli naraz, čo nepotešilo alergikov. Našťastie je dnes možné uľaviť si tabletkami a kvapkami a vyraziť na prvé jarné výlety. Nech už idete peši alebo idete na bicykli, každý taký prvý väčší pohyb po zime býva na našom tele poznať. Pohybový aparát, hlavne vo vyššom veku, už nieje tak flexibilný, a aj keď výlet na prvý pohľad dobre zvládneme, často sa potom stretávame s nepríjemnými dozvukmi. Sú to predovšetkým bolesti svalov, kĺbov a šliach. Vybrala som pre Vás pár produktov, ktoré Vám v tomto prípade zaručene pomôžu. 

Neviem ako Vy, ale ja sa po väčšej fyzickej námahe väčšinou prvá vrhám do sprchy. Preto som pre Vás našla senzačnú masážnu kefu, ktorú nemusíte vôbec brať do ruky! Má silné prísavky a vďaka nim skvele drží na obkladačkách a iných rovných plochách. Môžete si tak príjemne namasírovať chrbát a nohy, bez toho aby ste si nutne museli vykĺbiť rameno, často natiahnuté napríklad práve z dlhšej chôdze alebo jazdy na bicykli. 

Po dôkladnej očiste nasleduje odpočinok, a to najlepšie v polohe ležmo 😊. Pokiaľ ale ešte chcete chvíľu zotrvať v bdelom stave a relaxovať napríklad sledovaním pekného filmu, odporúčam Vám šikovnú relaxačnú podnožku, ktorá sa dokonale prispôsobí Vašim potrebám a poskytne Vám dokonalý komfort. Môžete si u nej totiž regulovať výšku a uhol, takže ju navyše môžu využiť všetci členovia rodiny. Nastaviť ju možno na výšku od 12 do 40 cm. 

Regeneráciu nôh môžete dokonale podporiť tiež blahodárne pôsobiacim a ošetrujúcim prípravkom s hrejivým efektom. Borovicový balzam Vaše nohy nielen krásne ošetrí, ale aj intenzívne prehreje. 

Podobný efekt má aj špeciálne tvarovaná zahrievacia fľaša na šiju. Je ideálna pri akomkoľvek natiahnutí, prechladnutí či stuhnutí šijového svalstva v dôsledku stresu. Jednoducho ju rozložíte okolo krku ako golier a necháte pôsobiť jej príjemné teplo. Za chvíľu sa dostaví uvoľnenie napätia a zmiernenie bolestí. 

Ďalším skvelým pomocníkom, kde je hlavným liečivým účinkom teplo, sú hrejivé náplasti. V balení sú tri dermatologicky testované kusy. Pri akomkoľvek probléme s natiahnutým pohybovým aparátom, pri preťažení alebo napríklad aj pri vyvrtnutí členka, môže práve teplo vykonať malý zázrak. Hrejivé náplasti pôsobia presne tam, kde cítite bolesť a môžu poskytnúť významnú úľavu. A čo je na nich vôbec najlepšie? Že táto kvalitná zdravotnícka pomôcka účinkuje až osem hodín. 

Aj keď sa môže zdať, že po náročnom jarnom výšľape alebo cyklistickom výlete, budete spať ako zabité, opak môže byť pravdou. Naštartované telo, navyše prehriate teplou sprchou aj rôznymi ďalšími spôsobmi, spánok odmieta a Vy sa začínate v posteli trápiť. Špeciálne v nedeľu večer Vám väčšinou príde na myseľ, ako budete vyzerať ráno a potom celý deň v zamestnaní. A kvôli týmto myšlienkam a stúpajúcej nervozite sa spánok nedostaví s ešte väčšou pravdepodobnosťou. 

Preto je mojim posledným tipom pre Vás osvedčený prírodný pomocník na zaspávanie – levanduľa. Táto nádherne voňajúca liečivka uvoľňuje napätie a upokojuje. Pred zaspaním naneste na spánky, šiju alebo hrudník. Praktický roll-on s obsahom éterických olejov môžete ľahko nosiť aj so sebou, keby ste potrebovali navodiť upokojenie aj počas dňa.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.