Teplo na tele aj na duši alebo hygge po slovensky

Teplo na tele aj na duši alebo hygge po slovensky

Viete, prečo sú Dánovia považovaní za najšťastnejší národ na svete? Určite to nie je len preto, že majú Inštitút pre výskum šťastia 😊. Ich tajomstvom je HYGGE. Škandinávske slovo, ktoré je ťažko preložiteľné, znamená niečo ako pocit šťastia, pohodový prístup k životu. Hygge môže byť všade, vnútri aj okolo nás. Je späté s príjemným, pohodlným bývaním a s umením radovať sa z každého okamihu života. Svoj pocit šťastia a pohody si tak môže navodiť každý.

V zime si pocit šťastia spojujeme predovšetkým s teplom, útulným posedením prípadne poležaním, hrejivým oblečením, teplými nápojmi a príjemnými vôňami. Ako si urobiť čo najväčšiu pohodu doma, to asi každý z nás už vie, ja Vám skôr doporučím pár produktov z našej ponuky, s pomocou ktorých hygge dosiahnete.

Trebárs tento domáci kabát možno pomocou zipsu a patentov ľahko a jednoducho premeniť v deku. Môžete ho tak používať nielen pri sedení a ležaní, ale možno si ho obliecť aj keď potrebujete na krátku chvíľu vybehnúť do chladnejších priestorov či už v dome alebo vonku. Na pohovke sa potom môžete zababušiť do hebkej a hrejivej deky.

papučeK pocitu tepla a celkovo príjemnej atmosfére patrí aj pekná vôňa. Prevoňajte svoj domov vonnou sviečkou a vychutnajte si tú pravú zimnú pohodu. Vyberať môžete zo šiestich úžasných typicky zimných vôní. Sviečka horí 22-24 hodín, takže si ju užijete naozaj dlho.

Predstavte si, že vôňu môže vydávať aj deka! Táto je skutočne veľmi ľahká, nadýchaná a mäkká. V typickej svetlo fialovej farbe a s krásnym jemným vzorom. Jej jemná levanduľová vôňa sa uvolňuje postupne a vytvorí v miestnosti krásnu atmosféru.

Ďalšími mojimi tipmi sú dva kúsky hrejivého oblečenia. Flísová bunda s dekoratívnou výšivkou a dvoma praktickými vreckami Vás zahreje doma aj vonku. Môžete si vybrať medzi bielou a červenou farbou. Báječne hrejivým a zároveň aj trendy modelom je vesta z umelej kožušiny.

Tiež Vás babička vždycky napomínala, že máte nosiť papuče, pretože najdôležitejšie je mať nohy v teple? Potom verte, že to je pravda a zhoduje sa na tom veľa odborníkov. Preto preč so studenými chodidlami! Vkĺznite do plyšových členkových papúč s typickým škandinávskym vzorom. Sú hrejivé, ľahké, pohodlné, no skrátka HYGGE! Môžete ich mať v prírodnej zeleno-bielej alebo štýlovej červeno-bielej farbe.

A čo ešte patrí k dokonalému pocitu pohody? Predsa horúci a voňavý čaj. Doporučujeme Vám našu okuzľujúcu kanvičku so šálkou buď v prevedení s ružami alebo levanduľami. A ku konvičke patrí samozrejme aj štýlový čaj, čo napríklad sypaný ovocný? Pochutnáte si na zložení: ibištek, jablko, pomarančová kôra, šípky, hrozienka, malina, plod bazy čiernej alebo si pochutnajte na 100% sušenej levanduli.

Aký je Váš recept na spokojné žitie? Máte nejaký tip, o ktorý by ste sa s nami aj ostatnými radi podelili?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.