Zútulnite si svoj balkón alebo záhradu

Zútulnite si svoj balkón alebo záhradu

Teplé dni sú konečne tu. Čo si budeme hovoriť, toto počasie nás doslova núti tráviť voľný čas vonku alebo aspoň na záhrade či balkóne. Aby pre nás leňošenie na slniečku bolo ešte príjemnejšie, je potrebné sa obklopiť pekným prostredím. Už ste si svoju záhradu alebo balkón vyšperkovali? Ak ste na to ešte nemali čas alebo neviete, ako na to, poradíme Vám.

Balkón
Ak bývate v panelovom dome a miesto veľkej terasy máte len obyčajný balkón, je potrebné pri jeho skrášľovaní myslieť na to, že každý centimeter je dôležitý. Hľadajte tak predovšetkým doplnky, ktoré nezaberú veľa miesta. Plánujete si urobiť na balkóne pekné posedenie? Potom sa Vám bude hodiť sklápací stolček, ktorý zavesíte za zábradlie. Na sedenie Vám dobre poslúži čalúnená lavička, ktorá v sebe zároveň ukrýva úložný priestor. Tá sa na menšom balkóne bude vždy hodiť.

Aby ste si mohli užiť posedenie aj večer, chcelo by to tiež nejaké osvetlenie. Čo tak svetelná reťaz? Nielen, že ju môžete zavesiť, kam potrebujete, ale navyše je solárna, takže nebudete mať starosti s prívodom elektrickej energie. Pri relaxovaní si môžete urobiť aj niečo dobré pod zub, bez toho aby ste odbiehali do kuchyne – postará sa o tostolný gril. Ten sa totiž vďaka svojim rozmerom spoľahlivo zmestí na balkón. Bývanie na sídlisku je často spojené aj so stratou súkromia – balkóny majú nezriedka sklenené výplne, cez ktoré je všetko vidieť. Aby ste si teda mohli dopriať aspoň trochu súkromia, kúpte si ochranu na balkón. stolik

Máte deti? Prirobte im na zábradlie veterník. Nielen, že je krásne farebný a Váš balkón bude vďaka nemu hneď veselší, ale navyše skvele funguje ako plašič vtákov, ktoré by mohli lietať na kvety. Ak vám vtáky naopak vôbec nevadia a radi ich pozorujete, určite stojí za to zaobstarať im kŕmidlo.

Záhrada
Ak sa môžete pýšiť záhradou, nemusíte dostatok miesta toľko riešiť. Sedenie tak môže byť pokojne väčšie, doplnené napríklad o pekný obrus. Ak si ale na veľké stoly príliš nepotrpíte, bude pre Vás ideálny menšíservírovací stolík. K nemu už len postavíte zahradný gril a večere môžu začať.

Rovnako ako na balkóne, i na záhrade si iste chcete dopriať večer trochu svetla, bez toho aby ste zháňali predlžovací kábel na pripojenie elektrického osvetlenia. Hodiť sa Vám tak určite budú solárne lampy.A ak máte to šťastie a posedenie máte v pergole, môžete si do nej zavesiť nástennú lampu.

Aby aj Váš výhľad do záhrady bol pastvou pre oči, je potrebné dať všetko v nej do poriadku. K záhonom môžete pridať obruby,ktoré ich nielen ohradia, ale navyše vyzerajú veľmi pekne. Máte popínavé kvety? Kúpte im mreže, po ktorých sa môžu popínať. Vyrobíte si tak prírodný plot, ktorý je navyše skvelou dekoráciou.

Niektorí z Vás musia mať na svojom pozemku chtiac nechtiac smetiak. Nebudeme si nič nahovárať, veľmi vzhľadne však nevyzerá. Čo s tým, aby pohľad na neho bol o niečo znesiteľnejší? Vyskúšajte samolepiace obrázky. Čo napríklad tieto slnečnicové?

Zabezpečiť vtákom potravu môžete nielen na balkóne, ale aj na záhrade. Tam si ale môžete dovoliť väčšie kŕmidlo. Verte, že naši operení priatelia Vám budú vďační.

Budete sa túto jar venovať zútulneniu alebo ste spokojní so súčasným stavom?



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.