Buďte fit!

Buďte fit!

V každom veku je dôležité udržiavať sa v dobrej kondícii. Nielen, že to dlhodobo zlepšuje náš zdravotný stav, ale verte, že sa budete cítiť lepšie. Ako na to?

Nie je potrebné byť vrcholovým športovcom, dokonca ani pravidelné návštevy posilňovne nie sú nutné. Cvičiť môžete aj v pohodlí svojho domova, napríklad pri sledovaní svojho obľúbeného seriálu. Základné cviky zvládnete svojpomocne, ak ale chcete, aby Vaša snaha bola viac vidieť, pomôžu Vám k tomu špeciálny pomocníci.

Precvičte poriadne svaly na nohách. Pravidelné prechádzky alebo ranný klus je určite skvelý, v sychravej jeseni ale skôr uvítate možnosť posilňovať aj doma. Ideálny je napríklad stepper. Cvičí sa na ňom v sede. Pokojne si tak u toho môžete čítať svoju obľúbenú knižku. Na stepperi si navyše môžete nastaviť taký stupeň náročnosti, ktorý Vám bude vyhovovať. Trápia Vás voľné stehná? S tým môžete hravo zatočiť! Stačí ich každý deň pár minút posilňovať touto pomôckou a onedlho spoznáte rozdiel. Posilňovač navyše môžete používať aj na paže.

Prístrojom, ktorým precvičíte nohy aj paže, je domácí trenažér. Cvičenie na ňom simuluje jazdu na bicykli, ale je o mnoho pohodlnejší a predovšetkým nezaťažuje Vaše kĺby. Prístroj je výškovo nastaviteľný, takže sa nemusíte obávať toho, že by ste sa pri cvičení hrbili. Skvelou pomôckou pre posilnenie svalov na pažiach je tiež posilňovacia guma. Často ju využívajú pacienti v rámci rehabilitácie, šikovnou pomôckou je aj pre tých, ktorí si chcú skrátka len precvičiť svoje svaly. Využiť ju môžete aj k posilňovaniu nôh – stačí, keď na konci gumy uviažete slučku, navlečiete ju na nohu a druhý koniec rukou pomaly priťahujete.

Domácemu cvičeniu príliš neholdujete a radšej vyrazíte na poriadnu vychádzku, nech je počasie akékoľvek? Potom sa Vám určite bude hodiť krokomer. Budete s ním mať dokonalý prehľad nielen o tom, koľko kilometrov a krokov ste prešli, ale budete si môcť pravidelne kontrolovať pomer telesného tuku a spálených kalórií. Vďaka praktickému pútku si krokomer môžete pripnúť napríklad za opasok. Ak ste milovníkom naozaj dlhých prechádzok a túr, potom to určite poznáte – pľuzgiere z topánok. Tomu môžete do istej miery predísť obstaraním špeciálnych vložiek do topánok. Sú totiž polstrované presne tam, kde hrozí vznik nepríjemných pľuzgierov. S nimi Vás výstupy budú baviť ešte o niečo viac. Je čas vyraziť! posilovanie

Na celkové udržiavanie kondičky je ideálne pravidelné naťahovanie všetkých častí tela. Niekomu k tomu stačia len účinné cviky, iní dávajú prednosť cvičebným pomôckam. V takom prípade je ideálne poobzerať sa po vhodnej fitness sade. Napríklad táto obsahuje švihadlo a dva expandéry – to všetko v šikovnej športovej taške. Sadu tak môžete mať všade so sebou a zacvičiť si, kedykoľvek budete mať náladu a chuť.

Nezabúdajte ani na poriadnu regeneráciu po cvičení. Často sa totiž stane, že si niektoré svaly natiahneme alebo presilíme a ďalšie dni potom skôr pretrpíme. Cvičte teda intenzívne, ale s mierou a doprajte si občas pauzu. Ak sa napriek tomu stane, že budete mať svaly natiahnuté alebo stuhnuté, využite prvú pomoc. Tou je ohrievacia flaša. Vďaka príjemnému teplu, ktoré vydáva, svaly postupne uvoľňuje. Ďalším pomocníkom, ktorý sa postará o to, že sa Vám po fyzickom výkone určite uľaví, je špeciálny balzam. Ten jemne vmasírujte, kam potrebujete. Výsledok na seba nenechá dlho čakať.

Zvládate cvičiť v pokoji domova alebo radšej vyhľadávate skupinové cvičenie v okolí? Využite komentáre a podeľte sa s nami o Váš názor.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.