Ako zužitkovať staré oblečenie

Ako zužitkovať staré oblečenie

Inšpirujte sa našimi tipmi, ako zužitkovať staré a špinavé oblečenie. Aj keď niektoré fľaky už nemôžete vyprať, stále oblečenie nemusíte vyhodiť.

Špinavé oblečenie zastrihnite

Ak máte veľké špinavé fľaky na spodnej časti rukáva, nohavici alebo sukni, oblečenie stačí skrátiť. Z dlhých nohavíc sa môžu stať trojštvrťové, z dlhej sukne krátka. Zaprané škvrny na miestach, ktoré nemôžete odstrihnúť, vám pomôžu schovať nažehľovacie záplaty.

Fľaky na oblečení zamaskujte

Ak máte na bielom tričku menší fľak, častokrát stačí iba zakúpiť fixky na textil a na tričko nakresliť obrázok. Prípadne sa vydajte batikovanou technikou na celé tričko.

Namiesto džínsov taška

Staré alebo nenosené nohavice z džínsoviny môžete rozstrihať a znova zošiť do tvaru tašky.

Z košele zástera

Z košele ušite zásteru do kuchyne. Košele majú často nápadité vzory a vaša zástera tak bude určite originálna.

Zo svetra povlak na vankúš

Množstvo svetrov je z veľmi mäkkej a hrubej priadze. Použite ju ako povlak na vankúš. Môžete ho následne vylepšiť aj obojstranným suchým zipsom.

Staré ponožky ako mäkká hračka

Aj deravé ponožky môžete zašiť a vytvoriť z nich napríklad húsenicu. Ponožku stačí vypchať a doplniť o pár detailov – a hneď z nej bude „plyšiak“ na hranie.

Z tričiek vyrobte deku

Ak máte veľa starých tričiek, vyrobte z nich deku. Z každého trička vystrihnite štvorec a všetky potom prišite ku sebe. Použite k tomu ľahko navliekacie ihly a prsty ochráňte náprstkom.

🧶 Prezrite si našu kategóriu Galantéria.  🧶



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.