Tipy na výlet po Česku a Slovensku

Tipy na výlet po Česku a Slovensku

Inšpirujte sa našimi tipmi, vďaka ktorým si užijete jar plnú zážitkov!

Výlet po stopách histórie

Česko: hrad Pernštejn a zámok Hluboká nad Vltavou

Pražský hrad a Karlštejn sú veľmi navštevované a známe lokality. Ale boli ste niekedy na moravskom hrade Pernštejn? Prekvapí vás veľkosťou a uchváti goticko – renesančným vzhľadom.

Zo zámkov by ste určite mali navštíviť Hlbokú nad Vltavou v romantickom slohu. Natáčala sa tu napríklad populárna česká rozprávka Pyšná princezná. V lete tam nájdete rôzne divadelné a spoločenské akcie.

Slovensko: Oravský hrad a Bojnický zámok

Navštívte Oravský hrad a užite si výlet na rieku Oravu. Hrad ponúka prehliadku Oravského múzea alebo nočné prehliadky s duchmi a strašidlami.

Bojnický zámok má romantickú atmosféru a často usporadúva kultúrne a spoločenské akcie. Obklopuje ho rozsiahly park s historickou lipou kráľa Mateja Korvína.

Tip: Výpravu na zámok aj hrad vám uľahčí kožený nebo patchworkový batoh. Vezmite si so sebou desiatu a do batohu nezabudnite pribaliť ľahké taniere a poháre.

Výlet do mesta

Česko: Český Krumlov a Kutná Hora

Aj keď je Český Krumlov plný turistov, určite sa vyplatí tam vyraziť. Ponúka totiž množstvo malebných uličiek, výhľadov aj posedenie pri vode.

Kutná Hora vám pripraví netradičné zážitky: napríklad návštevu kostnice alebo stredovekého dolu. Určite nevynechajte ani Chrám svätej Barbory.

Slovensko: Levoča a Trenčín

Levoča je malé mesto, ktoré sa môže pochváliť krásnym historickým centrom s renesančnými domami. Nájdete v ňom taktiež najvyšší drevený gotický oltár na svete.

Trenčín je veľké mesto s množstvom kultúrnych pamiatok: Trenčiansky hrad, Mierové námestie alebo synagóga.

Tip: Na prechádzku do mesta sa hodia kvetinové šaty Sandra nebo šaty Sonja, doplnené o kabelku.

Výlet do prírody

Česko: Národní park Šumava a Brdy

Národní park Šumava vás okúzli na jar aj na jeseň. Navštívte rozľahlé divoké lesy, Lipenskú priehradu alebo rašelinisko.

Veľká časť Bŕd bola sprístupnená armádou až v roku 2016. Objavte hlboké lesy, množstvo skalných vyhliadok a rybníkov.

Slovensko: Tatranský národný park a Slovenský raj

Čistú a čarokrásnu prírodu nájdete v Tatranskom národnom parku. Objavte množstvo rastlinných a živočíšnych druhov.

Slovenský raj vám ponúka k preskúmaniu údolia, rokliny a kaňony. Nájdete tu aj niekoľko vyhliadok a môžete zdolať aj skalnaté cestičky a drevené rebríky.

Tip: Na výlet do lesa odporúčame športové topánky. Nezabudnite ani na občerstvenie v desiatových krabičkách a pribaľte si so sebou radšej aj pláštenku.

Prejsť do obchodu



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.