Tipy na krémy na zlepovanie vianočných dobrôt
Vyskúšajte rumový, kávový, malinový alebo orechový krém, ktorým môžete zlepiť rôzne vianočné dobroty.
Najprv napečte
Vytvorte cesto a vykrajujte rôzne tvary- napríklad snehové vločky. Všetky vykrojené tvary musia byť v párnom počte, aby mohli vytvoriť dvojice. Cesto dajte piecť a začnite pripravovať krémy.
Rumový krém
Ingrediencie:
- 150 g masla
- 3 žĺtky
- 180 g práškového cukru
- rum podľa chuti
Postup:
- V hrnci speňte maslo a pridajte k nemu cukor.
- Do zmesi pridajte žĺtok a rum. Všetko poriadne premiešajte.
Kávový krém
Ingrediencie:
- 250 g masla
- 280 g práškového cukru
- 250 ml kávy
- 2 lyžice múky
Postup:
- Studenú kávu poriadnu premiešajte s múkou a uvarte hustú kašu, ktorú nechajte vychladnúť.
- V mise vyšľahajte maslo spoločne s práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi postupne primiešajte hustú kávovú kašu.
Malinová náplň
Ingrediencie:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 200 g bielej čokolády
- 90 g kvalitného malinového džemu
Postup:
- Smotanu krátko povarte a za stáleho miešania v nej rozpusťte čokoládu.
- Výslednú zmes nechajte schladnúť. Potom do nej primiešajte džem a premiešajte.
Orechový krém
Ingrediencie:
250 g masla
180 g cukru
lieskové alebo vlašské orechy podľa chuti
1 lyžica rumu
Postup:
- Orechy pomeľte na jemno.
- Maslo nechajte zmäknúť v mise, potom prisypte cukor, orechy, rum a poriadne premiešajte.
Tip: Dobroty skladujte v uzavretých nádobách, ktoré neprepustia arómu a tak cukrovinky vydržia dlhšie čerstvé.