Tipy na krémy na zlepovanie vianočných dobrôt

Tipy na krémy na zlepovanie vianočných dobrôt

Vyskúšajte rumový, kávový, malinový alebo orechový krém, ktorým môžete zlepiť rôzne vianočné dobroty.

Najprv napečte

Vytvorte cesto a vykrajujte rôzne tvary- napríklad snehové vločky. Všetky vykrojené tvary musia byť v párnom počte, aby mohli vytvoriť dvojice. Cesto dajte piecť a začnite pripravovať krémy.

Rumový krém

Ingrediencie:

  • 150 g masla
  • 3 žĺtky
  • 180 g práškového cukru
  • rum podľa chuti

Postup:

  1. V hrnci speňte maslo a pridajte k nemu cukor.
  2. Do zmesi pridajte žĺtok a rum. Všetko poriadne premiešajte.

Kávový krém

Ingrediencie:

  • 250 g masla
  • 280 g práškového cukru
  • 250 ml kávy
  • 2 lyžice múky

Postup:

  1. Studenú kávu poriadnu premiešajte s múkou a uvarte hustú kašu, ktorú nechajte vychladnúť.
  2. V mise vyšľahajte maslo spoločne s práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi postupne primiešajte hustú kávovú kašu.

Malinová náplň

Ingrediencie:

  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 200 g bielej čokolády
  • 90 g kvalitného malinového džemu

Postup:

  1. Smotanu krátko povarte a za stáleho miešania v nej rozpusťte čokoládu.
  2. Výslednú zmes nechajte schladnúť. Potom do nej primiešajte džem a premiešajte.

Orechový krém

Ingrediencie:

250 g masla

180 g cukru

lieskové alebo vlašské orechy podľa chuti

1 lyžica rumu

Postup:

  1. Orechy pomeľte na jemno.
  2. Maslo nechajte zmäknúť v mise, potom prisypte cukor, orechy, rum a poriadne premiešajte.

Tip: Dobroty skladujte v uzavretých nádobách, ktoré neprepustia arómu a tak cukrovinky vydržia dlhšie čerstvé.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.