Tipy, ako uchovať vianočné pečivo čerstvé

Tipy, ako uchovať vianočné pečivo čerstvé

Kúsok chleba, jablko, dobrá dóza a mraznička – zapojte tieto 4 veci do uchovávania jedla a Vianoce u vás môžu trvať pokojne aj dva týždne.

Dajte k pečivu chlieb

Všetky napečené suché dobroty uschovajte v nádobách a vrecúškach, ktoré poriadne zatvoríte. Aby ste zminimalizovali vlhkosť v jednotlivých vrecúškach, pridajte do nich kúsok chleba – ten nadbytočnú vlhkosť pohltí a vy sa nebudete musieť báť plesne. 

Jablko pre mäkké medovníčky

Napiekli ste medovníčky a o pár dní sú tvrdé ako kameň? Prekrojte jablko a vložte ho do dózy spolu s medovníčkami. Po pár hodinách budú mäkké ako z rúry.

Investujte do poriadnej dózy

Zamedzte pečivu prístup k vzduchu – je vlhký a po pár dňoch môžete na lineckých koláčikoch objaviť pleseň. S týmto vám pomôže dobrá dóza, ktorá dobre tesní a zamedzí tak prístupu vzduchu.

Hoďte zvyšky do mrazničky

Máte napečených veľa koláčikov a potrebujete ich uskladniť na pár týždňov až mesiacov? Rozdeľte si ich do mikroténových vrecúšok, zaviažte ich a uložte do mrazničky. Následne stačí dobroty vybrať, nechať odmrznúť pri bežnej izbovej teplote a môžete si na vianočných dobrotách pochutiť aj vo februári.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.